© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Japans avontuur heeft Gasly goed gedaan'

30 jan. 2018 09:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Helmut Marko heeft lovende woorden over voor zijn pupil Pierre Gasly. De Fransman moest vorig jaar onverwacht in de Toro Rosso stappen, maar was er volgens Marko meer dan klaar voor.

Gasly logische keuze voor Toro Rosso

Na het winnen van de GP2-titel in 2016 was er voor Pierre Gasly (nog) geen plek in de Formule 1. De door Red Bull geschuimde stoeltjes werden in 2017 immers 'gewoon' door Max Verstappen, Daniel Ricciardo, Carlos Sainz en Daniil Kvyat bezet. Laatstgenoemde maakte er echter een potje van en moest niet geheel vrijwillig alsnog plaatsmaken voor de Fransman, die door Red Bull was ondergebracht in de Japanse Super Formula.

Gasly was vanwege zijn prestaties overzees de logische kandidaat om Kvyat te vervangen, zo laat Red Bull-talentscout Helmut Marko in gesprek met Autosport optekenen.

"Pierre is in Japan volwassen geworden. Hij was op zichzelf aangewezen in een wereld waar niemand zijn taal sprak en hij niet die van de mensen om hem heen. Gasly moest zijn eigen boontjes zien te doppen en daar is hij in geslaagd."

Gasly stond niet alleen naast de baan zijn mannetje, maar ook op het circuit deed hij van zich spreken. Enkel een storm in het laatste raceweekend ontnam hem de kans voor de titel te gaan, maar Marko had genoeg gezien.

"Pierre heeft zijn team naar de top gebracht. Nee, hij heeft het kampioenschap niet gewonnen, maar hij was wel een echte winnaar. Het promoveren van Gasly was de enige juiste keuze."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen