Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko jubelt: "Beste wintertest ooit voor Red Bull"

Red Bull-adviseur Helmut Marko is ervan overtuigd dat Max Verstappen en Pierre Gasly op eigen kracht races kunnen winnen in 2019. Én dan niet alleen op stratencircuits als Singapore en Monaco.

De altijd enthousiaste Helmut Marko loopt stralend door de paddock in Barcelona. De adviseur van Red Bull is lyrisch over het verloop van de wintertest tot op heden. "Tot op heden hebben Red Bull en Toro Rosso het uitstekend gedaan. Ik durf wel te stellen dat we nog nooit eerder zo'n goede voorbereiding hebben gekend op het nieuwe seizoen", laat hij op F1 TV weten.

Het huwelijk met Honda zit nog in de wittebroodsweken, maar het enthousiasme vanuit beide kampen is aanstekelijk te noemen. Zowel in de Red Bull als in de Toro Rosso presteert de motor feilloos. "Het is een nieuwe periode voor ons. We kijken niet achteruit, maar vooruit. De relatie is erg goed", aldus de Oostenrijker. "Onze grootste zorg was natuurlijk de betrouwbaarheid, maar tot op heden is dat geen issue. Met Honda komt er ook een nieuwe cultuur binnen het team, maar deze past prima bij onze mensen." Marko is niet vies van een voorspelling of analyse en herhaalt zijn bevindingen graag: "Ferrari heeft de snelste auto, daarachter komen Red Bull en Mercedes. Laten we zien wat we daaraan kunnen veranderen voor de eerste race in Melbourne." "We zijn optimistisch dat we dit seizoen races kunnen winnen op eigen kracht en niet alleen op speciale circuits als Monaco en Singapore."

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'