Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko lyrisch over 'foutloze' poleronde Verstappen: "Wat een samenspel!"

Het duurde even, maar op het perfecte moment wist Max Verstappen een geweldige ronde uit zijn RB20 te persen om zo de poleposition voor de GP van Australië te veroveren. Helmut Marko zag hoe daar een prachtig teamproces aan vooraf ging.

Verstappen Pole Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool
Max Verstappen snelde in Australië naar de pole, door op het juiste moment te pieken. Helmut Marko is na afloop lyrisch. "Ongelooflijk samenspel tussen de engineers, de bandenspecialisten en Max!", jubelt hij. "De minimaalste wijzigingen, iets meer bandendruk hier, iets meer voorvleugel daar!", zo vat hij het werk samen bij Sky Sport.

"In het begin van de kwalificatie was er nog iets te veel onderstuur, maar het was geen groot probleem. Langzaam maar zeker zochten we de limiet op. En Max reed weer een geweldige ronde. Hij managede de banden op zo'n manier waardoor alles klopte in de laatste run. Dat hadden we niet verwacht, maar we zijn blij!"

Desillusie voor Ferrari

De probleemsector van Red Bull was de derde, bochtige sector. Daar wist men constant niet lekker doorheen te komen, maar in Q3, toen het erom spande, ging het perfect. Marko legt uit hoe het verschil kon worden gemaakt. In Q1 verloor Verstappen nog 0,5 seconde op zijn Ferrari-rivalen.

"Het probleem was dat de banden in de derde sector oververhitten. In de voorlaatste bocht verloren we daardoor alle voorsprong die we op hadden gebouwd in de rest van de ronde. We wisten dat we daar aan moesten werken. Dat dat zo goed gelukt is: complimenten voor het hele team. Het was weer een foutloze ronde van Max!"

Tegelijkertijd wist Ferrari ook niet te maximaliseren. Desillusionerend, concludeert de Oostenrijker. "Ik heb weinig fouten kunnen zien in Sainz' ronde, hij was zelfs de snelste in de eerste sector. Het is goed dat je de druk op kan voeren. Ferrari dacht dat ze ons wel zouden verslaan hier, dus dan is het de desillusie des te pijnlijker."

Praat mee!

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"