Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko komt superlatieven tekort na 'soevereine' poleposition Verstappen: "Hij is in übervorm!"

Max Verstappen liet de concurrentie ver achter zich tijdens de kwalificatie voor de Belgische Grand Prix. Red Bull-adviseur Helmut Marko was zeer onder de indruk van de prestaties van zijn stercoureur.

Al het gehele Grand Prix-weekend zit Max Verstappen er op Circuit Spa-Francorchamps bovenop! Tijdens de kwalificatie liet hij wederom zien hoe dominant hij dit weekend is, door de poleposition te pakken met een voorsprong van ruim 0,6 seconden. Helmut Marko keek met een grote glimlach op het gezicht toe hoe zijn stercoureur naar de poleposition reed en de concurrentie in het proces verpletterde. De Oostenrijker komt bij Servus TV superlatieven tekort om de prestaties van Verstappen te beschrijven. "Dat was een ongelooflijke ronde! Nergens zag je een onzekerheidje. We hadden zelfs niet eens een tweede run nodig, dus we hebben twee nieuwe sets zachte banden voor de race! De zachte banden kunnen tijdens de Grand Prix namelijk doorslaggevend zijn in het geval van een safety car."

Verstappen in übervorm

Marko denkt dat de overwinning zeker tot de mogelijkheden behoort als de race op Spa-Francorchamps op zondag om 15:00 uur begint. Verstappen is zo veel sneller dan de rest, dat men zeker met de Red Bull-coureur rekening zal moeten houden tijdens de race. "Als je ziet hoeveel sneller Verstappen is, zal het niet lang duren. De ervaring leert bovendien dat we nog sterker zijn met een volle tank brandstof. Max is in übervorm , soeverein en heeft veel zelfvertrouwen. Het gaat heel lastig worden voor de rest", glundert Marko.

Perez gooide het weg

Daar waar Verstappen schitterde, wist Perez in zijn razendsnelle RB18 Carlos Sainz niet te verslaan, tot onvrede van Marko. "We hebben een veel hogere topsnelheid, maar Checo gooide het weg in sector twee. In sector een was hij duidelijk sneller, ondanks het slipstreamspel van Ferrari." "Hij kan zeker winnen. We hadden verwacht dat Mercedes hier beter zou zijn, terwijl Ferrari zoals gewoonlijk van een vergelijkbaar niveau als wij is", aldus de conclusie van de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'