Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko komt superlatieven tekort: "Ongelooflijk hoeveel capaciteit Verstappen nog over heeft"

Helmut Marko toont zich bijzonder onder de indruk van Max Verstappen. De Nederlander heeft volgens hem bijzondere capaciteiten en is dit seizoen soeverein.

Red Bull-adviseur Helmut Marko komt superlatieven tekort om het seizoen en de ontwikkeling van Max Verstappen te beschrijven. De Nederlander is volgens Marko dit seizoen nog veel sterker geworden dan daarvoor. "Bijvoorbeeld in Texas, toen hij na de pitstop tegen het team zei dat het strategisch sterk zou zijn om Perez naar binnen te laten halen, zodat ook Hamilton niet langer buiten kon blijven. Het is ongelooflijk hoeveel capaciteit hij nog over heeft tijdens het rijden", aldus Marko in gesprek met het Duitse RTL.

Marko ziet soevereine Verstappen

"Over het algemeen moet ik zeggen dat hij voor zijn leeftijd soeverein is. Hij is gegroeid en in de loop van dit seizoen eigenlijk alleen maar beter geworden." Verstappen zag een voorsprong van 33 punten binnen enkele races vervliegen door incidenten met de Mercedes-coureurs, maar heroverde de leiding na de zomerstop. Marko geniet van de manier waarop Verstappen zich terug naar de nummer een positie knokte. "Ik heb het al vaker gezegd, maar onze pech was buiten zijn schuld om - toen hij door een Mercedes uit de race werd gereden en de klapband in Bakoe. Hij heeft zich daar op soevereine wijze van hersteld en Max laat ook zien dat hij nu de volwassenheid heeft om voor het kampioenschap te strijden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"