Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko komt superlatieven tekort: "Verstappen begroet de koning en doet 't gewoon!"

Negen overwinningen op rij voor Max Verstappen. Natuurlijk, de dominante RB19 helpt daarbij, maar in de chaotische Grand Prix van Nederland kwam het aan op de coureur. Helmut Marko staat versteld van de rijkunsten van zijn coureur.

Verstappen Willem Alexander king of the Netherlands koning
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De negende overwinning van Max Verstappen op rij kwam hem zeker niet aanwaaien. Wat wél aan kwam waaien was een forse regenbui vanuit de Noordzee, waardoor het Nederlandse circuit in de duinen veranderde in een natte boel. En dat in de formatieronde.

Van regen, naar droog, naar een rode vlag en een finish in de regen: de Grand Prix van Nederland had alles, maar ondanks alle lastige situaties won Verstappen voor de derde keer op rij zijn thuisrace. Wat moet er nog over gezegd worden? Red Bull-adviseur Helmut Marko weet het ook niet meer.

"Ik weet niet wat nog beter kan", zo begint hij tegenover Viaplay. "Dit was ongekend, het maakt niet uit of het droog of nat is. Hij 'leest' de race, verzorgt zijn banden en blijft zo ontzettend kalm. Dat is indrukwekkend met zoveel emotie (in zijn thuisrace, red.). Hij staat onder zo veel druk en hij begroet de koning en doet 't gewoon!"

Verstappen de allergrootste van zijn tijd

Als autocoureur Tom Coronel vraagt hoe goed Verstappen nou echt is, weet de man uit Graz geen exact antwoord te geven. "Alle perioden in de sport zijn anders, maar Max is uitzonderlijk. Hij staat ongetwijfeld tussen de top-coureurs aller tijden."

"Wel wordt de concurrentie sterker en sterker. We moeten niet vergeten dat er 22 races zijn dit jaar en dat betekent heel veel simulatorwerk. Dat vraagt veel van de coureurs, maar hier ligt ook zijn voordeel: De Formule 1 is zijn leven. De rest gebeurt gewoon. Misschien is dat wel wat hem zo sterk maakt", aldus de Red Bull-advsiseur.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2023 RN365 Nieuwsdossier

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team