Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko komt superlatieven tekort voor Verstappen: "Alleen Max kan dat"

Lang hield Max Verstappen Lando Norris achter zich in de GP van de Verenigde staten. Uiteindelijk moest hij toch toegeven, maar kreeg hij met hulp van de stewards zijn podiumplaats terug. Red Bull-adviseur Helmut Marko genoot van de vechtende Verstappen.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het duurde tot ronde 52 en toen moest Max Verstappen Lando Norris toch voorlaten. In de rondes ervoor lukte het de Nederlander keer op keer om de snellere McLaren van zijn titelrivaal achter zich te houden. Het was man tegen man en Red Bull-adviseur Helmut Marko genoot van het gevecht. Dat Verstappen uiteindelijk met hulp van de stewards zijn derde plek terug kreeg (Norris werd bestraft voor het inhalen buiten de baan) was een extra mooie bijkomstigheid.

Dat Red Bull eindelijk weer eens een weekend mee kon strijden, was voor Marko een zeer positief teken, hoewel hij bij Sky DE aangeeft dat Red Bull er nog niet is. "Nog niet helemaal. We konden het tempo dat we in de sprintrace lieten zien niet vasthouden, niet met de mediumbanden en niet met de harde. We hadden onderstuur en we weten niet waarom dat opeens gebeurde", zegt de Oostenrijker.  

"Maar we zijn in ieder geval blij dat we onze voorsprong met vijf punten hebben kunnen uitbreiden. Maar bij Ferrari viel alles samen en ze hebben een verdiende overwinning behaald. Ze zijn dit jaar een paar keer heel sterk geweest, maar ik denk niet dat ze dat op elk circuit kunnen herhalen."

Dat de strijd tussen Verstappen en Norris uiteindelijk door de stewards werd beslist, komt volgens Marko vooral door de vele regels in de F1. "En er komen er steeds meer bij. Natuurlijk was dit wel terecht. Lando haalde aan de buitenkant in, wat wel jammer was. Want het was een geweldig duel en vooral Max was ongelofelijk door hem zoveel rondes achter zich te houden. Allen Max kan dat, terwijl zijn voorbanden relatief slecht waren."

Of de actie van Verstappen, waarbij hij Norris toch ook buiten de baan dwong niet te ver ging? "Hij heeft zich gewoon verdedigd. Het is duidelijk dat Max geen beginner is. Hij is een van de beheerste, maar ook ene van de hardste coureurs. Lando weet dat. Hij overschreed ook nog eens track limits en dat zou de vierde keer zijn geweest, dus er zijn veel dingen samengekomen."

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Red Bull geeft uitleg over gebrek aan snelheid Verstappen