Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko komt terug op uitspraken over contract Verstappen

Hoe zit het nou? Heeft Max Verstappen wel of geen clausule in zijn contract staan die ervoor zorgt dat hij Red Bull mag verlaten? In tegenstelling tot zijn eerdere uitspraken zegt Helmut Marko nu dat dat geen geval is.

Verstappen Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Er is de afgelopen week veel gepraat over het contract van Max Verstappen bij Red Bull. Aan het begin van dit kalenderjaar verlengde hij zijn verbintenis met drie jaar, waardoor hij tot en met 2023 vast ligt bij Red Bull. Er zou echter een clausule in het contract van de Nederlander staan, waardoor hij het team eerder kan verlaten als hij geen competitieve motor tot zijn beschikking zou hebben. Nu Honda heeft aangegeven het team per 2022 te verlaten, vragen velen zich af of Verstappen mogelijk verder zou willen kijken dan Honda.

Marko erkende eerder dit jaar al en zelfs vorige week nog dat er zo'n clausule in het contract van zijn stercoureur staat, maar lijkt nu op die woorden terug te komen. Natuurlijk wil iedereen bij Red Bull een competitieve motor, maar tot een vertrek kan een gebrek aan een goede krachtbron volgens de Oostenrijker niet leiden.

"Het is natuurlijk zo dat we bij Red Bull een competitieve motor willen hebben. We hebben die ook nodig en max wil precies hetzelfde, al is er geen concrete clausule die het hem mogelijk maakt te vertrekken als we geen Honda-motor kunnen krijgen", zo meent Marko, die tegelijkertijd claimt dat Verstappen nog het volste vertrouwen in het Red Bull-project heeft.

"Hij gelooft in het team en hij gelooft dat hij hier successen kan behalen. We zitten allemaal met hetzelfde probleem en we hebben een competitieve motor nodig", aldus Marko in gesprek met het Duitse Sport1.

Alles over de Grand Prix van de Eifel, de progressie van Red Bull, het drama van Albon en de ideale teamgenoot voor Verstappen beluister je hieronder in de nieuwste podcast van RacingNews365, met host Thomas van Groningen, autocoureur Tom Coronel en F1-journalist Ruud Dimmers.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

16 reacties

Viaplay

Unibet
x
Max Verstappen De dag waar de F1-kampioen een jaar lang naartoe heeft gewerkt