Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko komt terug op uitspraken over 'Red Bull-kopie' Aston Martin

Na afloop van de Grand Prix van Bahrein grapte Helmut Marko dat er drie Red Bulls op het podium stonden, duidelijk verwijzend naar de Aston Martin-bolide die duidelijke overeenkomsten vertoont met de RB18 van vorig jaar. Hier wil hij nog het een en ander over verduidelijken.

Alonso podium Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin heeft duidelijk inspiratie opgedaan bij de kampioenen van vorig jaar, Red Bull. De AMR23 heeft veel overeenkomsten met de RB18 van vorig jaar en daarmee ook met de RB19 van dit jaar, wat een zeer succesvolle keuze bleek te zijn. Vanuit het middenveld lijkt het Britse team zich nu bij de topteams te voegen. Althans, zo leek het in Bahrein.

Fernando Alonso kwam als derde over de finish en completeerde hiermee het podium achter de Red Bull-mannen, Max Verstappen en Sergio Perez. Reden genoeg voor Helmut Marko om met een brede grijns te praten over 'drie Red Bull-bolides' op het podium, duidelijk verwijzend naar de Aston Martin AMR23.

Marko verwees in gesprek met Sky Sports ook naar de overstap van voormalig Red Bull-engineer Dan Fallows naar Aston Martin. "Niet alleen hij maakte de switch, maar ook een aantal andere werknemers. Het is duidelijk dat ze een goed geheugen hebben. We hadden drie Red Bulls op het podium, alleen de derde had een andere motor!"

Marko komt terug op uitspraken

De uitspraken zouden opgevat kunnen worden als een sneer, maar met de brede grijns van Marko tijdens het interview leek het al niet op een uithaal richting Aston Martin. Bij Motorsport Total verduidelijkt hij dat Fallows en de andere overgestapte werknemers niets kwalijk wordt genomen. De man uit Graz is niet van mening dat er intellectuele eigendommen zijn 'gestolen'.

"Nee, dat denk ik zeker niet. Het is allemaal niet als verwijt bedoeld. Het waren gewoon grappen. Als je naar het veld kijkt, dan heeft de Aston Martin gewoon de meeste gelijkenissen met de Red Bull", aldus de adviseur van de Oostenrijkse renstal.

Ook interessant:

Video: Zo ziet het team rond Max Verstappen eruit

Formule 1 een teamsport? Ja natuurlijk! Kijk maar eens naar het aantal mensen waarvan Max Verstappen binnen Red Bull (deels) afhankelijk is.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Australië