Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko kondigt rijderswissel binnen Red Bull-teams aan: Lawson krijgt stoeltje

Krijgt Liam Lawson de kans in de Formule 1? Het is een van de weinige vragen die tijdens Silly Season nog rest. Helmut Marko kan in ieder geval bevestigen dat het Nieuw-Zeelandse talent nergens heen gaat.

Lawson Saudi Arabia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bijna een jaar geleden maakte Liam Lawson op indrukwekkende wijze zijn F1-debuut tijdens de Grand Prix van Nederland. Als vervanger van de geblesseerd geraakte Daniel Ricciardo kende het toen 21-jarige talent een uitstekend debuut, ondanks de lastige, wisselende omstandigheden in de Noord-Hollandse kustplaats.

In de weken die volgden, maakte Lawson nog meer indruk door steeds vaker voor teamgenoot Yuki Tsunoda te eindigen en in Singapore zelfs punten te scoren. Toch viel de keuze voor 2024 op de ervaren Ricciardo, waardoor Lawson dit jaar opnieuw langs de zijlijn moet toekijken. Voor 2025 liggen de kaarten echter nog op tafel.

Helmut Marko, adviseur van Red Bull en hoofd van het talentenprogramma heeft zich al vaker zeer positief uitgelaten over Lawson. Voor de zomerstop liet de Oostenrijker al weten dat de beslissing niet lang op zich zou laten wachten: "In september valt er een beslissing."

Nu kan Marko bevestigen dat Lawson volgend jaar hoe dan ook bij Red Bull blijft. De Nieuw-Zeelander kan zich namelijk voor gaan bereiden op een volledig seizoen als volwaardig F1-coureur, zo vertelt de Oostenrijker aan Kleine Zeitung: "Volgend jaar zit hij in een van onze auto's." Welke van de twee teams dit zal zijn, Red Bull of Visa Cash App RB (RB), blijft daarbij nog in het midden. Die keuze zal dus hoogstwaarschijnlijk niet lang op zich laten wachten.

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan