Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko kritisch op Perez na nieuwe zeperd: "Verstappen is daar veel beter in"

Sergio Perez tekende recent een nieuw Red Bull-contract. Het leverde het team kritiek op, want is de Mexicaan wel de juiste man? In Canada bewees hij zichzelf wederom een slechte dienst door in de kwalificatie niet verder te komen dan de zestiende positie.

XPB 1280750 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull-adviseur Helmut Marko fronste na afloop van de kwalificatie de wenkbrauwen. Max Verstappen was razendsnel in Q1, terwijl Sergio Perez een seconde langzamer was en er (net als in Monaco) direct uitvloog. 

Na afloop sprak Marko met de Oostenrijkse media en verklaarde hij ook waarom Perez niet uit de verf kwam en sprak hij zijn zorgen uit.

"Het ligt niet aan de auto, dat bewijst Max. Ik denk dat het meer psychologisch is. Het was close en het is niet makkelijk als de omstandigheden veranderen. Er was wat regen, toen was het weer droog. Dat maakt het lastiger voor hem, maar dat dit nu de derde keer is, dat is wel pijnlijk."

Marko ziet daarbij een groot verschil tussen zijn beide coureurs: "Sergio heeft een probleem als de baancondities veranderen. Het was soms nog nat in Q1 en hij heeft gewoon meer tijd nodig om zich aan te passen. Max is veel beter in dat opzicht en Max kan het ook als de auto niet optimaal of uitdagend is. Hij kan daar omheen rijden, terwijl Sergio meer tijd en meer ronden nodig heeft. Die zijn er niet in de kwalificatie."

Praat mee!

Viaplay
x
24 uur Le Mans Indrukwekkende De Vries teleurgesteld ondanks P2: "Dit doet pijn"