© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Kvyat vertelde me over vertrek Ricciardo"

29 sep. 2018 17:15 Jan van der Burgt 0 reacties
Red Bull-adviseur Helmut Marko kreeg niet in eerste instantie van Daniel Ricciardo zelf te horen dat hij naar Renault vertrekt, maar van Daniil Kvyat. De overstap van Ricciardo naar de Fransen maakte de weg vrij voor de Toro Rosso-comeback van de Rus.

Het is in gesprek met Autosport.com dat Helmut Marko vertelt dat hij de laatste maanden regelmatig contact had met Daniil Kvyat. Zo ook toen Daniel Ricciardo besloten had naar Renault te vertrekken, maar dat nog niet wereldkundig had gemaakt:

"Daniil Kvyat wist eerder van de move van Ricciardo dan ik, dus hij belde me daarover op. Overigens hadden we daarvoor dus al wel eerder contact gehad."

Marko legt tevens uit waarom Kvyat nog een kans verdient in Brits-Italiaanse dienst: "Daniil is volwassener geworden, rustiger ook. Ik denk dat we volgend jaar de snelle Kvyat gaan zien waar we eerder ooit zo van onder de indruk waren."

Marko denkt bovendien dat een jaartje aan de zijlijn bij Ferrari Kvyat heeft geholpen om de Formule 1 in breder perspectief te zien: "Dat heeft zeker geholpen. Ferrari is een goede leerschool voor hem geweest. Hij is nu hongeriger dan ooit en voor hem geldt nieuwe ronde, nieuwe kansen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen