Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lacht na discussie met Verstappen: "Hij moest en zou de poleposition hebben"

Max Verstappen heeft de pole gepakt voor de GP van Bahrein, maar de Nederlander had daar zelf niet op gerekend. Zijn team wilde hem volgens Marko een andere afstelling meegeven, die meer was gericht op de race, maar de Nederlander was het daar niet helemaal mee eens.

Met een mooie voorsprong op de concurrentie wisten Max Verstappen en Sergio Perez tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein de eerste startrij te veroveren. De regerend wereldkampioen start op P1, gevolgd door zijn Mexicaanse teamgenoot. Dat stemt Helmut Marko natuurlijk tevreden, zo vertelt hij in gesprek met ServusTV . "Het zag er meer uit zoals tijdens de testdagen, maar we moesten wel echt ons best doen. We geloven echter dat het verschil in de race duidelijker zal zijn, omdat onze bandenslijtage zeer, zeer goed is. We hebben ook genoeg banden om uit te kiezen, waarmee we verschillende strategieën uit kunnen voeren."

Verstappen wilde de pole

Tot aan de kwalificatie ging het niet altijd even goed bij Verstappen. De Red Bull-coureur worstelde met de balans van zijn RB19 en voelde zich lang niet altijd even comfortabel. Het Red Bull-team wilde bovendien dat Max met een afstelling zou rijden die helemaal gericht was op de race, maar de Nederlander zelf wilde de focus volgens Marko toch ook deels op de kwalificatie hebben liggen. En dus werd er na een discussie met de engineers gezocht naar een middenweg. "Qua afstelling hebben we een compromis gezocht", vertelt Marko. "Verstappen moest per se de poleposition hebben", zo lacht de Red Bull-adviseur. "Dat terwijl de engineers een afstelling gericht op de race wilden. Met een compromis hebben we alsnog het doel behaald."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi