Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lacht om boze Verstappen: "Heb Max nog nooit zo door de pitbox zien stormen!"

Max Verstappen kende een succesvol seizoen, gedurende welke eigenlijk vrijwel alles goed ging. Een enkele race ging het wat minder, tot woede van de Nederlander. Helmut Marko kan er inmiddels wel om lachen.

In een talkshow op de Oostenrijkse tv zijn zowel Red Bull-adviseur Helmut Marko als teambaas Christian Horner en coureurs Max Verstappen en Sebastian Vettel aanwezig. Marko krijgt het woord en wordt gevraagd of hij de twee Red Bull-kampioenen kan vergelijken. "Ik kan alleen maar bevestigen wat Horner eerder heeft gezegd: Max heeft zeker een korter lontje dan Vettel", lacht hij. "Vooral in de beginjaren, maar bijvoorbeeld ook in Singapore. Ik had Max nog nooit zo snel uit zijn auto zien klimmen en door de pitbox zien stormen. Iedereen die in de weg had gestaan zou omver gevallen zijn", zo doelt de Oostenrijker op de kwalificatie op het Marina Bay circuit. Omdat er te weinig brandstof in de tank bleek te zitten, moest Verstappen zijn ronde afbreken en viel zijn Q3 in duigen.

Emotioneel

Volgens Marko is Verstappen simpelweg iemand die erg emotioneel is, maar door de jaren heen is dat wel sterk verbeterd. "Je moet Max gewoon lekker zijn gang laten gaan en dan verbetert het zich vanzelf uiteindelijk toch wel." "Hij krijgt steeds meer routine en rust, maar de toewijding die zowel Max als Seb tonen is van een buitengewoon niveau. De ene is wat meer analytisch, de ander gaat meer af op zijn gevoel, maar onder de streep zien we dezelfde resultaten." Daarom weet Marko zeker dat er net als voor Vettel wel vier wereldtitels zullen komen voor de Nederlander. "Verstappen is natuurlijk pas tweevoudig kampioen, maar hij is nog steeds jong. Ik geloof erin dat we met hem viervoudig kampioen kunnen worden."

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"