Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lacht om Hamilton: 'Misschien had hij toch met pensioen moeten gaan!'

Ook Red Bull-prominenten Christian Horner en Helmut Marko hebben wat te zeggen over de dramatische race van Lewis Hamilton. Laatstgenoemde vraagt zich af of de Mercedes-coureur niet had willen stoppen na vorig seizoen.

Lewis Hamilton kwam tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna niet verder dan de veertiende finishpositie. De bolide van Mercedes heeft meerdere grote problemen en kan zich niet meten met de snelheid van Ferrari en Red Bull. De matige race van Hamilton viel ook op bij Red Bull. "Hij heeft duidelijk een verschrikkelijk weekend gehad", zo begint Christian Horner voor de microfoon van onder meer RacingNews365. Hij vindt echter niet dat Hamilton het heel zwaar heeft: "Hij is nog steeds een achtvoudig wereldkampioen." Hamilton is echter zeven maal wereldkampioen, iets wat Horner daarna gelijk beseft. "Ik was (het kampioenschap van) Nico Rosberg vergeten!", voegt hij er lachend aan toe. "Maar Hamilton is de laatste vier races niet ineens vergeten hoe hij moet rijden. Op een gegeven moment lossen ze hun problemen op en dan wordt hij weer een factor voor ons, daar twijfel ik niet over. Ondertussen doet de jongere garde het echter heel erg goed."

Marko: "Ik bedoel, hij wordt op een ronde gezet door ons"

Hamilton werd tijdens de GP van Emilia-Romagna zelfs op een ronde gezet door Verstappen, terwijl hij een aantal maanden eerder nog met de Nederlander aan het vechten was voor de titel. Helmut Marko vindt het een zeer pijnlijk moment voor Hamilton, zo legt hij uit bij Sky Sports . "Ik bedoel, hij wordt op een ronde gezet door ons. Misschien denkt hij nu wel dat hij had moeten stoppen na vorig jaar!", aldus de grappende Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi