Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lacht om radicale Mercedes-bolide: "De snelheid was niet zo indrukwekkend"

Helmut Marko is tevreden met het verloop van de testdagen voor Red Bull. Dat Mercedes met een bijzonder concept op de proppen kwam, boeit hem helemaal niets. Bovendien waren ze niet eens snel.

Mercedes viel deze week op meerdere manieren op tijdens de testdagen in Bahrein. De eerste dag keek men vooral op van het nieuwe aerodynamische concept waarmee de Brits-Duitse formatie aan kwam zetten. Helmut Marko wordt door OE24 gevraagd naar de nieuwe, 'radicale' Mercedes W13 en haalt zijn schouders op. "Wij keken meer naar de snelheid, en die was niet zo indrukwekkend. Het ziet er revolutionair uit, maar wat telt is de tijd."

Red Bull lijkt het snelste

Marko was zeer tevreden met de prestaties van zijn team de afgelopen drie dagen. Red Bull sloot de laatste testdag, waarop een nieuw updatepakket werd geïntroduceerd, veruit als snelste af. Toch houdt de Oostenrijker wel een kleine slag om de arm. "Het belangrijkste is dat we weer de snelsten zijn. Ik herinner me echter vorig jaar, toen Mercedes bij de testdagen ook achter lag." "Toch zijn wij vooral bezig met onze eigen auto en dat doen we voortreffelijk! Tenzij een rivaliserende bolide van een kraan wordt getild na een crash, kijken we er niet naar. We willen volgend weekend vooraan staan", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein