Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lacht om Red Bull-uitspraken Russell: 'Geboren uit Mercedes-frustratie'

Gaat Red Bull alle 23 races winnen? George Russell denkt van wel, Helmut Marko kan daarom lachen.

Direct na de GP van Bahrein, die George Russell op een straatlengte achterstand van winnaar Max Verstappen als zevende finishte, riep de Mercedes-coureur dat Red Bull alle 23 races dit jaar zou gaan winnen. "Red Bull heeft het kampioenschap in de tas. Ik denk niet dat er een team in staat gaat zijn om met hen te vechten dit jaar. Ik verwacht dat Red Bull ongeslagen zal zijn en dit jaar elke race gaat winnen." "Daar wed ik op. Met hun performance zie ik geen enkel ander team hen uitdagen", zo zuchtte hij vorige week voor de microfoon van onder meer RacingNews365 . Als Helmut Marko, Red Bull-adviseur, in gesprek met het Duitse Formel1 gevraagd wordt naar die uitspraken, barst hij in lachen uit. "Nee, daar geloof ik niets van. De uitspraak van Russell is wellicht te verklaren aan de hand van de frustratie die hij op dat moment voelde over de prestaties tijdens de GP van Bahrein", grinnikt de Oostenrijker.

Als het zo makkelijk zou zijn

Marko wijst op het feit dat de GP van Bahrein vergeleken met de aankomende races een outlier is en dat er daarom nog weinig harde conclusies kunnen worden getrokken aan de hand van de resultaten van vorige week. "Het was een race op een zeer specifiek circuit, waar het asfalt extreem ruw is, waardoor slijtage een grote rol speelt. Je moet niet gaan overdrijven", zo reageert hij op Russell. "Ja, we hebben in Bahrein een zeer goede prestatie neergezet, maar dat we alle races gaan winnen en de wereldtitel nu al in onze zak hebben? Als het zo makkelijk zou zijn, was dat mooi geweest", lacht Helmut.

Concurrentie kan nog inlopen

Als reden voor de goede start wijst Marko op de vlekkeloze voorbereiding van Red Bull, maar hij benadrukt dat de concurrentie waarschijnlijk nog een inhaalslag kan gaan maken. "We hebben ons optimaal voorbereid op het seizoen, nadat we wisten dat we minder windtunneltijd zouden hebben. We moesten efficiënt zijn en we moesten de juiste keuzes maken." "Op dit moment lijkt het er dus op dat we daarin zijn geslaagd, maar in de loop van het seizoen zullen de anderen nog tijd beschikbaar hebben die wij niet meer hebben. Onze voorsprong kan dan smelten als sneeuw voor de zon." "Daarom is het belangrijk we dat nu de punten pakken", aldus zijn conclusie.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi