Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lacht: "Verstappen was het daar natuurlijk niet mee eens"

Max Verstappen had graag het extra puntje voor de snelste raceronde in Azerbeidzjan veroverd, maar Red Bull stak er een stokje voor. Volgens Helmut Marko was het nergens voor nodig om het te riskeren.

Op dominante wijze reed Red Bull afgelopen weekend naar de zege in Azerbeidzjan. Daar was echter wel een dubbele DNF bij Ferrari voor nodig. Het is de eerste 0-score voor Ferrari dit seizoen, nadat het rivaliserende Red Bull-team daar eerder dit jaar in Bahrein last van had. Helmut Marko is van mening dat het nu weer 'gelijk' staat tussen de twee topteams als het gaat om de uitvalbeurten. "Wij hebben twee DNFs gehad door technische problemen. Leclerc heeft die nu ook gehad, dus het is nu een soort van gelijkspel. Je ziet echter wat er mogelijk is door consistent te zijn, zoals Russell en Mercedes. Ze hebben niet de snelheid, maar door consistentie staan ze niet ver weg wat punten betreft." Tegelijkertijd zien we, net als vorig jaar, dat Red Bull mijlenver voorloopt op de teams uit het middenveld. Alleen Ferrari heeft de oversteek kunnen maken. Wat dat betreft kan je volgens de Red Bull-adviseur Helmut Marko concluderen dat de regels weinig hebben uitgebracht. "Het is een mysterie, maar de snelheid die Ferrari en wij laten zien is zeer indrukwekkend. Het middenveld ligt één tot anderhalve seconde achter ons. Alle regelwijzigingen die dat hadden moeten veranderen, hebben niets teweeggebracht", concludeert hij.

Sfeer binnen Red Bull is prima

Na de laatste races werd er veel gespeculeerd over de verhoudingen binnen de Oostenrijkse renstal, maar Marko benadrukt dat het tussen Verstappen en Perez helemaal prima gaat. De Nederlander domineerde afgelopen weekend, maar moest wel het extra WK-puntje afstaan. Na eerder commentaar van Jos Verstappen krijgt Marko nu gekscherend de vraag of hij kritiek verwacht van vader Jos op dat puntje voor de snelste raceronde. Hij denkt van niet. "De dynamiek tussen Max en Checo is optimaal en de twee begrijpen elkaar. Sergio heeft het in de race goed gedaan door op het juiste moment op verse banden de snelste ronde te pakken. Max was het daar natuurlijk niet mee eens, maar we hebben hem verteld om de auto gewoon naar de finish te brengen." "Als je zo superieur bent en zo ver voor ligt, dan wil je natuurlijk niets riskeren. Het extra punt blijft in de familie, dus het is prima zo", aldus Marko, die hoopvol vooruit kijkt naar de race in Canada. "We hebben gezegd dat Bakoe en Montreal circuits zien die ons liggen. Dat is in Azerbeidzjan bevestigd. Zes zeges uit acht races, dat hebben we nog nooit gehad in de eerste helft van het seizoen! We zijn optimistisch en gaan vol goede moed vooruit."

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen