Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Max Verstappen

Marko lacht: "Verstappen was het daar natuurlijk niet mee eens"

Max Verstappen had graag het extra puntje voor de snelste raceronde in Azerbeidzjan veroverd, maar Red Bull stak er een stokje voor. Volgens Helmut Marko was het nergens voor nodig om het te riskeren.

Op dominante wijze reed Red Bull afgelopen weekend naar de zege in Azerbeidzjan. Daar was echter wel een dubbele DNF bij Ferrari voor nodig. Het is de eerste 0-score voor Ferrari dit seizoen, nadat het rivaliserende Red Bull-team daar eerder dit jaar in Bahrein last van had.

Helmut Marko is van mening dat het nu weer 'gelijk' staat tussen de twee topteams als het gaat om de uitvalbeurten. "Wij hebben twee DNFs gehad door technische problemen. Leclerc heeft die nu ook gehad, dus het is nu een soort van gelijkspel. Je ziet echter wat er mogelijk is door consistent te zijn, zoals Russell en Mercedes. Ze hebben niet de snelheid, maar door consistentie staan ze niet ver weg wat punten betreft."

Tegelijkertijd zien we, net als vorig jaar, dat Red Bull mijlenver voorloopt op de teams uit het middenveld. Alleen Ferrari heeft de oversteek kunnen maken. Wat dat betreft kan je volgens de Red Bull-adviseur Helmut Marko concluderen dat de regels weinig hebben uitgebracht.

"Het is een mysterie, maar de snelheid die Ferrari en wij laten zien is zeer indrukwekkend. Het middenveld ligt één tot anderhalve seconde achter ons. Alle regelwijzigingen die dat hadden moeten veranderen, hebben niets teweeggebracht", concludeert hij.

Sfeer binnen Red Bull is prima

Na de laatste races werd er veel gespeculeerd over de verhoudingen binnen de Oostenrijkse renstal, maar Marko benadrukt dat het tussen Verstappen en Perez helemaal prima gaat. De Nederlander domineerde afgelopen weekend, maar moest wel het extra WK-puntje afstaan. Na eerder commentaar van Jos Verstappen krijgt Marko nu gekscherend de vraag of hij kritiek verwacht van vader Jos op dat puntje voor de snelste raceronde.

Hij denkt van niet. "De dynamiek tussen Max en Checo is optimaal en de twee begrijpen elkaar. Sergio heeft het in de race goed gedaan door op het juiste moment op verse banden de snelste ronde te pakken. Max was het daar natuurlijk niet mee eens, maar we hebben hem verteld om de auto gewoon naar de finish te brengen."

"Als je zo superieur bent en zo ver voor ligt, dan wil je natuurlijk niets riskeren. Het extra punt blijft in de familie, dus het is prima zo", aldus Marko, die hoopvol vooruit kijkt naar de race in Canada. "We hebben gezegd dat Bakoe en Montreal circuits zien die ons liggen. Dat is in Azerbeidzjan bevestigd. Zes zeges uit acht races, dat hebben we nog nooit gehad in de eerste helft van het seizoen! We zijn optimistisch en gaan vol goede moed vooruit."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking F1 zet streep door de vierde race van 2023