Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko haalt opgelucht adem na Red Bull 1-2: "Dan waren we die plek kwijtgeraakt"

Red Bull domineert de Formule 1. Dat werd in Saoedi-Arabië eens te meer duidelijk. Dat Max Verstappen achttien seconden wegreed bij Charles Leclerc, is niet leuk voor de fans, merkt ook Helmut Marko op. Toch kan hij niet ontkennen dat alles perfect gaat bij zijn team.

Verstappen win Saudi 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er was geen vuiltje aan de lucht voor Max Verstappen tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Dat zag ook Helmut Marko, wiens stercoureur onbedreigd naar de zege reed. Het werd zelfs een dominante 1-2, want achter de regerend kampioen reed Sergio Perez vrolijk mee naar de tweede plek.

De conclusie van Marko bij Sky Sport is dan ook duidelijk. Red Bull domineert, jammer voor de fans, maar het is nou eenmaal zo. "De auto was op elk vlak goed. De bandenslijtage was in orde, al was het voor de toeschouwers niet heel leuk, maar we hebben gedomineerd. Dat moet je toegeven."

Toch liet nota bene Daniel Ricciardo nog even flink schrikken, door in de slotfase te spinnen. Gelukkig kon hij zijn weg vervolgen. "Godzijdank kwam er geen safety car aan het einde van de race, want daar waren we nog bang voor. Ricciardo dreigde er nog even mee... anders waren we de tweede plek van Perez kwijtgeraakt."

Complimenten voor Perez

De Red Bull-adviseur, die naar alle waarschijnlijkheid toch niet geschorst zal worden, heeft ook nog mooie woorden over voor nummer twee Perez. Volgens Marko doet de coureur het heel goed.

"Een goede race van Perez. Hij heeft Leclerc relatief snel ingehaald en toen heeft hij een gat van vijf seconden geslagen. Daarna heeft hij eigenlijk dezelfde rondetijden als Max gereden, dus we zijn zeer tevreden."

Tot slot wordt Marko nog even gevraagd naar de sfeer binnen Red Bull, want op de achtergrond borrelt het toch nog steeds. Marko gniffelt. "Met twee dubbelzeges kan de wereld niet kapot!"

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training