Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Verstappen pareert opmerkingen Wolff over 'saaie F1': "Je kan niet alles manipuleren"

Na de Formule 1 Grand Prix van Azerbeidzjan, die makkelijk gewonnen werd door Red Bull, had Mercedes-teambaas Toto Wolff het nodige te zeggen over hoe 'saai' was door de dominantie van één team. Helmut Marko en Max Verstappen reageren.

In Bakoe zag ook Mercedes-teambaas Toto Wolff hoe de twee Red Bull aan de horizon verdwenen, hetgeen hem deed denken aan het dominante jaar 2016 van zijn eigen team. Het zijn eigenlijk best lovende woorden van de Mercedes-teambaas, maar Helmut Marko kan er weinig mee. "Ik snap die ophef allemaal niet, maar volgens mij was Mercedes destijds veel dominanter dan wij nu. Misschien moet Mercedes de aandacht eens richten op het afleveren van beter werk", aldus Marko tegenover de Oostenrijke Kleine Zeitung . En saai? Ook daar is Marko het niet meer eens: "De strijd om het wereldkampioenschap ligt volledig open met slechts zes punten verschil tussen Max Verstappen en Sergio Perez. Bovendien is het middenveld veel dichterbij elkaar komen te zitten."

Verstappen: "Je kan niet alles manipuleren voor meer spanning"

Verstappen werd in Miami door het Nederlandse journaille ook gevraagd naar de opmerkingen van Wolff. In zijn ogen is het logisch dat Wolff het nu over saaie races heeft, maar een paar jaar geleden niet: "Dat is natuurlijk omdat hij toen zelf aan het winnen was", aldus de kampioen tegenover onder andere RacingNews365 . Saai? Soms misschien wel: "Maar met voetbal kijk je soms ook naar saaie wedstrijden en soms naar mooie wedstrijden. Je kan nu eenmaal niet alles manipuleren om er maar spanning in te brengen. Dit hoort nu eenmaal bij sport." "Soms verwacht je dat er in een race allemaal gekke dingen gebeuren en dan gebeurt er niks, terwijl als de verwachtingen laaggespannen zijn er de gekste dingen kunnen gebeuren."

Viaplay
x
Verstappen Marko schrikt van vorm Red Bull: "Als Verstappen dat niet lukt, is er iets goed mis"