Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko legt bandenprobleem Verstappen uit

Red Bull-adviseur Helmut Marko verwacht allerminst dat Max Verstappen dit weekend in Saoedi-Arabië kansloos is ten opzichte van de beide Mercedessen. Wel moet Red Bull nog een bandenprobleem oplossen, wil het tijdens de kwalificatie een rol kunnen spelen.

Max Verstappen begon voortvarend aan de dag in Jeddah, maar zag Mercedes het commando overnemen. Met name op de harde band ging het bijzonder lekker voor de Nederlander. Helmut Marko erkent na afloop dat Red Bull nog wel wat werk te verzetten heeft, maar spreekt met klem tegen dat het een 'Mercedes baantje' is. "Er is geen superioriteit van Mercedes momenteel", vertelt hij aan Servus TV. "Het is vreemd dat we op bepaalde banden beter zijn en dat er zulke grote verschillen zijn tussen de compounds. Over het algemeen hebben we er vertrouwen in dat we hier vooraan mee doen."

Lange nacht voor Red Bull

Het wordt een lange nacht voor Red Bull, dat haar techneuten, monteurs en simolatorcoureurs aan het werk zet. Verstappen en Sergio Perez kampten met name met problemen op de zachtste bandencompound. "We hebben de grootste problemen op de zachte band. Op de harde band was de set-up geweldig en op de medium wel redelijk goed." "We kunnen dit allemaal nog aanpassen en we zullen vannacht relevante data krijgen en met de hulp van de simulator naar een oplossing zoeken."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"