Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Marko legt bandenprobleem Verstappen uit

Red Bull-adviseur Helmut Marko verwacht allerminst dat Max Verstappen dit weekend in Saoedi-Arabië kansloos is ten opzichte van de beide Mercedessen. Wel moet Red Bull nog een bandenprobleem oplossen, wil het tijdens de kwalificatie een rol kunnen spelen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

Max Verstappen begon voortvarend aan de dag in Jeddah, maar zag Mercedes het commando overnemen. Met name op de harde band ging het bijzonder lekker voor de Nederlander.

Helmut Marko erkent na afloop dat Red Bull nog wel wat werk te verzetten heeft, maar spreekt met klem tegen dat het een 'Mercedes baantje' is.

"Er is geen superioriteit van Mercedes momenteel", vertelt hij aan Servus TV. "Het is vreemd dat we op bepaalde banden beter zijn en dat er zulke grote verschillen zijn tussen de compounds. Over het algemeen hebben we er vertrouwen in dat we hier vooraan mee doen."

Lange nacht voor Red Bull

Het wordt een lange nacht voor Red Bull, dat haar techneuten, monteurs en simolatorcoureurs aan het werk zet. Verstappen en Sergio Perez kampten met name met problemen op de zachtste bandencompound.

"We hebben de grootste problemen op de zachte band. Op de harde band was de set-up geweldig en op de medium wel redelijk goed."

"We kunnen dit allemaal nog aanpassen en we zullen vannacht relevante data krijgen en met de hulp van de simulator naar een oplossing zoeken."

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

7 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche