Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko legt uit in welk scenario Verstappen mogelijk bij Red Bull vertrekt

Max Verstappen zit op zijn plek bij Red Bull, maar wat gaat er gebeuren als de prestaties van het team veel minder worden? Helmut Marko beaamt dat er clausules in zijn contract staan en legt ook haarfijn uit in welk scenario Verstappen naar andere mogelijkheden gaat kijken.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Red Bull lijken onafscheidelijk te zijn. De Nederlander boekte zijn grootste successen met het team en ook voor 2024 ziet de wereld er rooskleurig uit. De sensationele Ferrari-overstap van Lewis Hamilton laat echter zien dat situaties ook vrij snel kunnen veranderen. De Brit tekende in de zomer van 2023 nog een nieuw contract bij Mercedes, maar trekt volgend jaar toch de deur achter zich dicht.

Dat scenario gaat zich voorlopig niet bij Red Bull ontvouwen. Verstappen heeft het naar zijn zin en Helmut Marko verwees wilde Mercedes-verhalen al resoluut naar de prullenbak. Toch beaamt de Red Bull-adviseur wel dat er clausules in het contract van Verstappen staan. Volgens Marko is dat meer dan logisch.

"In elk Formule 1-contract staan bepaalde clausules", vertelt Marko tegen Servus TV. "Dat geldt ook voor het contract van Max. Ik denk alleen niet dat een astronomisch geldbedrag een thema voor hem is. Wij moeten hem van een winnende auto voorzien."

Volgens de Oostenrijker is Verstappen alleen geïnteresseerd in succes. "Natuurlijk is hij geïnteresseerd in succes als coureur. Max wordt er niet jonger op. Als Max geen licht meer aan de horizon ziet met Red Bull en de prestatiecriteria een rol gaan spelen, is het duidelijk dat hij ook om zich heen gaat kijken."

Denk jij dat Verstappen zijn carrière bij Red Bull afsluit? Laat het weten in de poll!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs