Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko legt uit waarom Perez sowieso geen tweejarig contract krijgt, sluit twee coureurs uit

Wie rijdt er volgend jaar naast Max Verstappen bij Red Bull? Die vraag zingt rond in de paddock. Helmut Marko sluit twee coureurs in ieder geval uit en legt uit waarom Sergio Perez sowieso niet op een tweejarige deal hoeft te hopen.

XPB 1269754 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Helmut Marko krijgt elk weekend meerdere keren de vraag hoe de Red Bull line-up van 2025 eruitziet. Doorgaans houdt hij de lippen op elkaar en wijst hij naar de zomerstop als goed moment voor een beslissing, maar soms laat hij net wat meer los.

Zo weten we nu dat hij twee coureurs sowieso uitsluit. Terwijl Sebastian Vettel namelijk steeds openlijker droomt over een F1-comeback, weten we nu dat hij bij Red Bull, daar waar hij al zijn vier wereldtitels wist te winnen, niet hoeft aan te kloppen.

"Wat? Vettel bij Red Bull? Nee, dat is geen optie", zo is Marko stellig tegenover het Oostenrijkse OE24. Hij sluit op korte termijn nog een coureur uit in reactie op het gerucht dat Christian Horner samen met de Thaise Red Bull-eigenaar Alexander Albon opnieuw in de auto zou willen zien, omdat hij dan ook 'kampioenschapsmateriaal zou zijn'.

Marko maakt korte metten met die suggestie: "Voordat dat überhaupt kán gebeuren, zal hij in één van onze auto's moeten zitten. Hij heeft echter een contract met Williams tot en met 2025."

De meest logische kandidaat lijkt dan toch Sergio Perez te zijn, mits hij blijft presteren zoals hij nu doet en steevast tweede wordt. Echter, mocht hij aanblijven, dan hoeft hij sowieso niet op een tweejarige deal te rekenen, ook daar is Marko duidelijk over.

"Alle opties liggen open, maar op dit moment functioneert ons team (inclusief Perez, red.) goed. Als we hem een contract voor twee jaar geven, bestaat het risico dat hij verslapt."

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'