Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko legt uit waarom Red Bull een achterstand heeft op Mercedes

Red Bull-adviseur Helmut Marko schat de titelkansen voor Max Verstappen half-half in na het mislopen van veel punten in Bakoe, Silverstone en Hongarije. De Oostenrijker ziet een voordeel voor Mercedes in de laatste races van het seizoen.

Verstappen USA podium Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Volgens Helmut Marko hebben Max Verstappen en Red Bull aardig wat geluk gehad tijdens de afgelopen races. Mercedes oogt sterk, maar de Nederlander kon de schade beperken. "We waren bang dat we op een achterstand zouden worden gezet in de laatste drie races", legt de man uit Graz uit bij Autosport.

Mercedes heeft geluk gehad volgens Marko, Verstappen had onder 'normale' omstandigheden zijn leiding in het WK al eerder kunnen uitbreiden. "We hebben buiten onze schuld om de races in Bakoe, Silverstone en Hongarije verloren", vindt de adviseur van de Oostenrijkse renstal. "Nu staan we maar twaalf punten voor, maar aan de andere kant hebben we de tegenslagen overleefd en de progressie van Mercedes op kunnen vangen."

Mercedes heeft een voordeel op Red Bull

Het opvangen van de progressie bij Mercedes is cruciaal voor Red Bull, zo legt Marko uit. De Duitse concurrent is namelijk beter in het afstellen van de auto, dit kan een achterstand betekenen voor de titelkansen van Verstappen. "Het zit zó dicht bij elkaar dat de vorm van de dag, het asfalt en zelfs de buitentemperatuur de doorslag kunnen geven."

"Het lijkt er overigens wel op dat Mercedes beduidend sneller de juiste afstelling kan vinden. Onze auto is complexer, daardoor hebben wij vaak meer tijd nodig voor de set-up." Volgens Marko kan dit een voordeel zijn voor Hamilton in de laatste vijf races van het seizoen, al is hij ervan overtuigd dat de titelkansen voor Verstappen fifty fifty zijn.

Uiteindelijk moet de coureur het verschil maken, zo beredeneert de Red Bull-adviseur. "Er zijn maar twee coureurs op de grid die het maximale uit de auto's weten te halen. Dat is Hamilton bij Mercedes en dat is Max natuurlijk bij ons."

Ook interessant:

Verstappen was opnieuw beter dan zijn Red Bull

Max Verstappen behaalde in de VS een werkelijk prachtige zege, waarbij hij het absolute maximale uit zijn Red Bull-bolide wist te persen. Misschien wel meer dan er in zat. In de nieuwste RN365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk terug op die bloedstollende Grand Prix in Texas.

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Analyse Flinke tijdwinst voor Verstappen dankzij Red Bull-upgrade