Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko legt Verstappen verbod op: "Dat ga jij écht niet doen"

Op woensdag kondigde Red Bull aan dat Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo in de herfst de fameuze Nordschleife zouden tackelen. Waarom Max Verstappen niet? Die wilde wel, maar mocht niet van Helmut Marko.

In september zijn het Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo die in het kader van de Formula Nürburgring demo's verzorgen met oudere Red Bull-bolides. Max Verstappen schittert, in ieder geval in de cockpit, door afwezigheid. Maar dat was als het aan hem zelf had gelegen wel anders geweest.

"Ik had dat graag gedaan, maar ik mocht dat niet van Helmut (Marko, red.). Hij weet dat ik dan zou proberen om de limiet op te zoeken", zo laat hij tegenover onder andere RacingNews365 optekenen. Of hij dan een poging zou doen het ronderecord te verbreken?

"Ik zou er zeker een gooi naar doen, ja, maar wellicht dat je daar goede banden voor nodig hebt, niet de demobanden die je voor zoiets ter beschikking krijgt."

Verstappen wil geen stampei maken

Kan Verstappen met zijn status niet gewoon tegen Red Bull zeggen 'weet je wat? Ik doe het lekker toch'? "Nee, ik wil ook niet onnodig problemen op gaan werpen. Eigenlijk is het ook wel grappig. Ik denk dat ik aan tafel zat met Marko toen het ter sprake kwam, waarop hij direct zei 'nee, nee, nee, dat ga jij sowieso niet doen'."

Verstappen gaat verder door te vertellen dat er natuurlijk risico's aan kleven, maar dat dat nu eenmaal Formule 1 eigen is: "Er kleven ook risico's aan om hier te gaan racen. Dat hangt er maar net vanaf of en hoe je een muur raakt. Maar dat is doorgaans niet het plan."

Hij zet het echter niet uit zijn hoofd: "Hopelijk kan ik het ooit doen. Met een Formule 1-auto zou dat natuurlijk geweldig zijn, maar mocht dat niet lukken, dan hopelijk in een GT3-bolide."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola