Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Marko legt vinger op zere plek van mislukt Red Bull-avontuur 'smoesjes zoekende' Gasly

Helmut Marko heeft aangegeven waarom hij denkt dat het Red Bull-avontuur als teamgenoot van Max Verstappen voor Pierre Gasly zo ongelukkig is verlopen. Hij legt de schuld grotendeels bij de Fransman zelf neer.

Verstappen Gasly Frankrijk 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly werd in 2019 opgeroepen om de naar Renault vertrokken Daniel Ricciardo te vervangen. Dat was een jaar eerder dan men eigenlijk in gedachten had voor de toen jonge Fransman. Zijn avontuur aan de zijde van Max Verstappen werd geen succes. Sterker nog, halverwege het seizoen werd hij al teruggezet naar Toro Rosso en werd Alexander Albon gepromoveerd.

Volgens Helmut Marko had Gasly dat verloren jaar vooral aan zichzelf te danken. Dat zegt hij in de wetenschap dat Gasly vaak een jaar nodig had om te wennen aan zijn nieuwe omgeving: "Pierre had in elke klasse steeds twee jaar nodig om kampioen te worden. Hij had dat nodig om te leren van zijn fouten."

"Dat veranderde echter toen hij in het Japanse Super Formula-kampioenschap ging rijden", zo vervolgt Marko tegenover het eigen magazine Red Bulletin. "Hij won de titel in 2017 niet, enkel omdat de laatste race vanwege een tyfoon werd geschrapt."

Marko ziet Gasly nu 'ongelooflijke dingen' doen

Over zijn Red Bull Racing-avontuur is Marko kort: "Hij verloor het van Max Verstappen. Hij zocht smoesjes, in plaats van dat hij aan zijn fouten werkte."

Maar inmiddels is Marko weer zeer te spreken over wat de Fransman laat zien: "Hij is weer richting zijn topvorm gereden. Hij is bij AlphaTauri de teamleider en laat ongelooflijke dingen zien. Hij is een beetje zoals zijn landgenoot Francois Cevert was: "Hij is snel, een tikkeltje brutaal, maar geniet met volle teugen van het leven."

Ook interessant:

Verstappen moet afrekenen met sterker Ferrari

Zelfs al wint Ferrari in Frankrijk, dan nog ligt Verstappen vóór. De vraag of men niet gewoon teamorders in het leven moet gaan roepen, lijkt dan ook gerechtvaardigd. Jullie gaven jullie mening al, maar hoe denken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk erover?

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Pierre Gasly

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

Viaplay

Unibet
x
Analyse Verstappen is werkelijk helemaal terug, grote verrassing vanuit het achterveld?