Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Marko leunt zwaar op Verstappen in moeilijke Red Bull-tijden

Red Bull maakt een moeizame periode door in de Formule 1. Naast de baan rommelt het en op de baan komen de prestaties niet meer zo makkelijk als voorheen. Het maakt dat Red Bull-adviseur Helmut Marko des te zwaarder op Max Verstappen leunt.

Verstappen Marko China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In recente weken is de wielophanging van de Red Bull RB20 geïdentificeerd als de mogelijke achilleshiel van het team van Max Verstappen. De auto laat zich weinig gewillig over hobbels en kerbstones sturen, waardoor het onder andere in Monaco een lastig verhaal werd.

Ook in Canada worden soortgelijke uitdagingen verwacht. Het simpelweg hoger afstellen van de auto is geen optie, want dat zou de aerodynamische werking van de onderkant van de auto, die juist afhankelijk is van een zo laag mogelijke afstelling, tegenwerken.

Helmut Marko geeft in gesprek met F1-Insider echter aan dat hij gelooft dat er zeker nog circuits komen waar Red Bull ouderwets superieur kan zijn. "En zo niet, dan hebben we daadwerkelijk probleem", zo voegt hij daar alsnog wel aan toe.

Maar ook dan heeft Red Bull nog een troef achter de hand, zo meent de Oostenrijker. "Ik geloof heilig dat de Max Verstappen-factor doorslaggevend kan zijn op circuits die ons minder goed liggen. Hij verkeert in topvorm en maakt het verschil. Er is geen andere coureur die elke ronde op de limiet kan rijden zonder fouten te maken."

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren