Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko looft bandenfluisteraar Verstappen: "Vroeger ging hij al bijna door het lint"

Het duurde bij Max Verstappen even voordat hij gewend raakte aan de werkwijze van Red Bull, maar anno 2022 ziet Helmut Marko een volwassen Nederlandse coureur. Hij kan accepteren dat pole er niet altijd in zit.

SI202209110377 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

De progressie van Max Verstappen door de jaren heen is volgens Helmut Marko uitzonderlijk. Er wordt vanuit het Red Bull-kamp vaak gezegd dat de Nederlander sinds het veroveren van zijn eerste wereldtitel een stuk rustiger is geworden. Marko is het daar mee eens en legt uit dat het nog veel verder gaat dan alleen rust.

"Hij rijdt nu sneller met minder risico én minder bandenslijtage", looft hij in gesprek met ORF. "Max is bijna een bandenfluisteraar geworden. In het verleden, als iets nog niet lukte op de vrijdag, dan ging hij al bijna door het lint. Tegenwoordig is dat nu heel anders."

Verstappen is namelijk gewend geraakt aan de werkwijze van Red Bull. De focus ligt niet op pole en vanuit daar de race domineren. Er wordt juist puur gekeken naar zondag. "Wij werken volledig naar de race toe, wat Max een of twee jaar geleden enorm storend had gevonden. Wat nu belangrijk is, dat is duidelijk de overwinning. Max wilde altijd vooraan staan, maar als je weet dat de zege mogelijk is, dan kan je leven met P2 of P3."

Marko: "Er is minder druk binnen Red Bull"

Volgens Marko was er binnen Red Bull meer druk toen het team haar eerste wereldkampioenschappen won tezamen met Sebastian Vettel. Het team was toentertijd nog relatief jong binnen de Formule 1. "Ik denk dat er nu minder druk is binnen het team. Het team heeft nu bewezen wat allemaal kan en welke processen goed gaan: we hebben ook altijd de snelste pitstops."

"Dat maakt het allemaal ook makkelijker voor de coureur. Op dat vlak hebben we ook een duidelijke nummer één op dit moment", aldus de Red Bull-adviseur.

Ook interessant:

Verstappen moet even wachten op zijn tweede Formule 1-wereldtitel

De Grand Prix van Singapore staat voor de deur en dat betekent natuurlijk dat de mannen van RacingNews365 in de nieuwste Formule 1-podcast weer uitgebreid vooruitblikken op het raceweekend. Beluister de podcast hieronder!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"