Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko looft bandenfluisteraar Verstappen: "Vroeger ging hij al bijna door het lint"

Het duurde bij Max Verstappen even voordat hij gewend raakte aan de werkwijze van Red Bull, maar anno 2022 ziet Helmut Marko een volwassen Nederlandse coureur. Hij kan accepteren dat pole er niet altijd in zit.

De progressie van Max Verstappen door de jaren heen is volgens Helmut Marko uitzonderlijk. Er wordt vanuit het Red Bull-kamp vaak gezegd dat de Nederlander sinds het veroveren van zijn eerste wereldtitel een stuk rustiger is geworden. Marko is het daar mee eens en legt uit dat het nog veel verder gaat dan alleen rust. "Hij rijdt nu sneller met minder risico én minder bandenslijtage", looft hij in gesprek met ORF . "Max is bijna een bandenfluisteraar geworden. In het verleden, als iets nog niet lukte op de vrijdag, dan ging hij al bijna door het lint. Tegenwoordig is dat nu heel anders." Verstappen is namelijk gewend geraakt aan de werkwijze van Red Bull. De focus ligt niet op pole en vanuit daar de race domineren. Er wordt juist puur gekeken naar zondag. "Wij werken volledig naar de race toe, wat Max een of twee jaar geleden enorm storend had gevonden. Wat nu belangrijk is, dat is duidelijk de overwinning. Max wilde altijd vooraan staan, maar als je weet dat de zege mogelijk is, dan kan je leven met P2 of P3."

Marko: "Er is minder druk binnen Red Bull"

Volgens Marko was er binnen Red Bull meer druk toen het team haar eerste wereldkampioenschappen won tezamen met Sebastian Vettel. Het team was toentertijd nog relatief jong binnen de Formule 1. "Ik denk dat er nu minder druk is binnen het team. Het team heeft nu bewezen wat allemaal kan en welke processen goed gaan: we hebben ook altijd de snelste pitstops." "Dat maakt het allemaal ook makkelijker voor de coureur. Op dat vlak hebben we ook een duidelijke nummer één op dit moment", aldus de Red Bull-adviseur.

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen