Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko looft stuurmanskunsten Verstappen onder 'immense druk'

Helmut Marko looft zijn coureur Max Verstappen na een spannende slotfase in de Grand Prix van Canada. Rondenlang wist de Red Bull-rijder concurrent Carlos Sainz achter zich te houden. Iets wat volgens Marko alles behalve makkelijk was.

Max Verstappen zette in Canada zijn poleposition om in een overwinning, waardoor hij wederom zijn leiding in de WK-stand uitbreidt. De zege was volgens Helmut Marko zeker niet makkelijk, met Ferrari-coureur Carlos Sainz die tot aan de finish vlak achter Verstappen reed. Marko is dan ook lovend over de prestaties van de Nederlander. Het hele weekend heeft de WK-leider ontzettend goed gepresteerd, zo legt Marko uit in gesprek met ORF . "Hij had een ongelooflijke kwalificatie en tijdens de race? Die druk na de laatste safety car was immens! Max kwam maar niet weg uit de DRS!. In sector 2 was Ferrari duidelijk sneller dan wij waren." Meer dan tien ronden lang probeerde Sainz Verstappen in te halen, maar de Limburger gaf de leiding niet weg. "De druk die wij te verduren kregen, altijd met DRS... Godzijdank had Sainz tweemaal een kleine remfout, dat maakte ons leven een stukje makkelijker."

Marko looft prestaties Verstappen en Sainz

Het was zeker niet makkelijk voor Verstappen, die telkens moest verdedigen op Sainz met DRS. "Hij heeft dat heel slim gedaan", looft Marko. "Hij laadde telkens de batterij weer op en kwam terug met volle kracht. Vooral in de tweede sector ging het snel. Toen viel bij Max de radio ook nog eens uit." "Kon hij onze communicatie wel horen? We hadden nog wat energie over voor de laatste ronde, maar het was niet duidelijk of hij ons wel hoorde of niet", aldus Marko, die tevreden is met het eindresultaat en wederom een zege voor zijn Red Bull-rijder.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"