Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko looft stuurmanskunsten Verstappen onder 'immense druk'

Helmut Marko looft zijn coureur Max Verstappen na een spannende slotfase in de Grand Prix van Canada. Rondenlang wist de Red Bull-rijder concurrent Carlos Sainz achter zich te houden. Iets wat volgens Marko alles behalve makkelijk was.

Verstappen win Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Max Verstappen zette in Canada zijn poleposition om in een overwinning, waardoor hij wederom zijn leiding in de WK-stand uitbreidt. De zege was volgens Helmut Marko zeker niet makkelijk, met Ferrari-coureur Carlos Sainz die tot aan de finish vlak achter Verstappen reed. Marko is dan ook lovend over de prestaties van de Nederlander.

Het hele weekend heeft de WK-leider ontzettend goed gepresteerd, zo legt Marko uit in gesprek met ORF. "Hij had een ongelooflijke kwalificatie en tijdens de race? Die druk na de laatste safety car was immens! Max kwam maar niet weg uit de DRS!. In sector 2 was Ferrari duidelijk sneller dan wij waren."

Meer dan tien ronden lang probeerde Sainz Verstappen in te halen, maar de Limburger gaf de leiding niet weg. "De druk die wij te verduren kregen, altijd met DRS... Godzijdank had Sainz tweemaal een kleine remfout, dat maakte ons leven een stukje makkelijker."

Marko looft prestaties Verstappen en Sainz

Het was zeker niet makkelijk voor Verstappen, die telkens moest verdedigen op Sainz met DRS. "Hij heeft dat heel slim gedaan", looft Marko. "Hij laadde telkens de batterij weer op en kwam terug met volle kracht. Vooral in de tweede sector ging het snel. Toen viel bij Max de radio ook nog eens uit."

"Kon hij onze communicatie wel horen? We hadden nog wat energie over voor de laatste ronde, maar het was niet duidelijk of hij ons wel hoorde of niet", aldus Marko, die tevreden is met het eindresultaat en wederom een zege voor zijn Red Bull-rijder.

Ook interessant:

Hamilton die zich als herboren voelt, een teleurstellende zondag voor Alonso en een bijzonder probleem bij Max Verstappen: dit is alles wat jij moet weten na de Grand Prix van Canada!

Formule 1 GP Canada 2022 RN365 Nieuwsdossier

5 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Red Bull verrast met aankondiging duizelingwekkende RB17