Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko looft Verstappen na 'psychologische uitdaging': "Dat laat zien wat er mogelijk is"

Helmut Marko kijkt met veel plezier terug op de Grand Prix van Japan. Hij zag dat Max Verstappen overtuigend de overwinning pakte en Sergio Perez wist de 1-2 bij Red Bull te completeren.

Verstappen and Marko Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Even een race zonder overwinning voor Red Bull en Max Verstappen in Australië, maar in Japan was het 'normale' beeld van dit Formule 1-seizoen weer te zien met een dominante Verstappen op kop. Dat zag de adviseur van Red Bull, Helmut Marko, ook en hij is dan ook vol lof over de Oostenrijkse renstal.

"Het was prachtig, omdat we volgens mij vanaf de eerste ronde hebben gedomineerd. De pitstops waren van een ongelofelijke perfectie, met drie stops in twee seconden tijd. En de strategie en de hele set-up hadden we eigenlijk de hele tijd onder controle. Ook Sergio reed zelfverzekerd op de tweede plaats. We zijn heel, heel tevreden", zo zegt Marko tegenover Sky Sport.

Dan gaat hij in op de prestaties van Verstappen, waar hij vooral oog heeft voor één specifiek aspect. "De snelste ronde pakken op oude banden, dat was opnieuw een psychologische uitdaging voor Max zou ik zeggen. Dat laat zien wat er mogelijk is", zo laat hij weten.

Marko zei voor het weekend al dat Verstappen zou laten zien dat hij de koning van de Formule 1 is en zo geschiedde met de overtuigende overwinning. Toch had hij niet gedacht, met de verschillende uitdagingen tijdens het weekend, dat dat zo duidelijk zou zijn. "We brachten een relatief grote update en een training werd afgelast door de regen. Dat betekent dat het ons ontbrak aan de tijd om aan de set-up te werken. En dan zijn er altijd de temperatuurverschillen, want de baantemperatuur lag op de zondag 14 graden hoger."

"En met de gevoelige banden en ook de condities van de auto maakt dat een enorm verschil. We hebben voor de race nog wat aangepast aan de voorvleugel, maar toen zei Max dat daar iets te veel aan veranderd was en dat is tijdens een pitstop gecorrigeerd. We hebben correct gereageerd op alle omstandigheden", zo sluit Marko af.

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'