Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko looft voormalig Red Bull-junior Sainz: 'Laat zien dat Leclerc geen wonderkind is'

Helmut Marko looft zijn voormalig pupil, Carlos Sainz. De Spanjaard debuteerde in de F1 voor Toro Rosso, maar boekte zijn grootste successen bij de concurrerende renstallen. De Red Bull-adviseur kan alleen maar trots zijn.

In 2015 maakte Carlos Sainz naast Max Verstappen zijn Formule 1-debuut. In zijn eerste jaren reed hij voor Toro Rosso, het huidige AlphaTauri, maar na bijna drie seizoenen stapte de Spanjaard uit de Red Bull-familie. Na korte avonturen bij Renault en McLaren belandde hij bij topteam Ferrari, waar hij in zijn eerste jaar gelijk hoge ogen wist te gooien. Helmut Marko is niet verrast. De grote baas van het Red Bull-opleidingsprogramma weet als geen ander dat Sainz een talentvolle coureur is. In gesprek met Autobild benadrukt hij dan ook dat de Spanjaard de Red Bull-familie niet heeft verlaten vanwege zijn rijkunsten. "Carlos is een zeer goede coureur", aldus de man uit Graz. "Dat hij Red Bull heeft verlaten, heeft niets te maken met zijn prestaties."

Is Sainz zo goed of is Leclerc minder sterk dan verwacht?

In zijn eerste jaar bij de Italiaanse renstal kreeg Sainz het voor elkaar om meer punten te scoren dan teamgenoot Charles Leclerc. En dat terwijl de Monegask twee extra jaren aan ervaring heeft bij Ferrari. Is Leclerc minder goed dan men zegt of is Sainz juist een enorm talent? "Hij laat in ieder geval zien dat Leclerc niet het wonderkind is wat mensen van hem dachten."

Viaplay
x
Trucje Verstappen verklaart opzienbarend Red Bull-trucje