Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko luisterde met verbazing naar engineer Norris: "Dat irriteerde Lando waarschijnlijk"

Max Verstappen sloeg in de slotfase van de Grand Prix van Emilia-Romagna een aanval van Lando Norris af en pakte zo de overwinning. Helmut Marko luisterde met veel verbazing naar de communicatie tussen Norris en zijn engineer.

Verstappen Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Lando Norris vochten een fel duel uit in de slotfase van de Grand Prix van Emilia-Romagna. Tot een wiel-aan-wiel-gevecht kwam het niet, maar Norris liep gestaag in en pakte nog bijna de overwinning af van zijn vriend. De voorsprong van Verstappen bedroeg zeven tienden op de streep. Maar had Norris niet kunnen winnen als hij later was gestopt en niet achter Sergio Perez terecht was gekomen? Helmut Marko velt zijn oordeel.

"Ik denk niet dat de pitstop van Norris de beslissende factor is geweest", vertelt Marko tegenover Sky DE. De Red Bull-adviseur deelt vooral de complimenten uit aan zijn eigen coureur. "Het was een ongelofelijke prestatie van Max, die foutloos reed. Lando maakte juist een paar foutjes toen hij Max opjoeg, waardoor hij niet in de DRS kon komen."

De Oostenrijker was wel verbaasd dat de engineer van Norris hem in de slotfase aanspoorde om te pushen. "Dat was een interessant radiobericht van zijn engineer. Hij reed al volle bak op de limiet en kreeg vervolgens te horen dat hij nog harder moest pushen. Dat irriteerde Lando waarschijnlijk. Zoiets is vrij negatief voor de concentratie in zo'n situatie."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap