Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lyrisch: "Dit heb ik nog nooit gezien bij Red Bull"

Helmut Marko is optimistisch aan het begin van het seizoen, misschien nog wel meer dan in voorgaande jaren. Sterker nog, hij maakt dingen mee die hij in twintig jaar tijd nooit eerder meemaakte.

Red Bull staat in 2022 voor het eerst sinds 2014 aan de start van het Formule 1-seizoen als de regerend wereldkampioen bij de coureurs. In 2021 doorbrak Red Bull de dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton en dat werkt volgens teamadviseur Helmut Marko door in alle lagen van het team. Als de Oostenrijker door de eveneens Oostenrijkse krant Krone Zeitung gevraagd wordt of de druk nu juist op Red Bull staat, antwoordt hij koeltjes. Alles gaat Red Bull voor de wind, zo lijkt hij aan te geven: "Het was belangrijk om die dominantie van Mercedes de doorbreken. Dat is goed voor de sport en dat was ons doel. We wisten bovendien dat we móésten winnen om Max Verstappen voor Red Bull te behouden."

Verstappen pakte die titel, waardoor nu startnummer #1 op de auto prijkt: "Het hele team heeft aan zelfvertrouwen gewonnen", zegt Marko daarover om vervolgens met een zeer, zéér goed gevoel terug te blikken op de wintertest van 2022: "In twintig jaar bij Red Bull heb ik nog nooit meegemaakt hoe alles zo snel al goed werkte tijdens de tests." Als Marko vervolgens gevraagd wordt of de dominantie van Mercedes nu definitief ten einde is, geeft hij een typisch Marko-antwoord: "Mercedes was vorig jaar ook nergens tijdens de test, waarna ze toch de eerste race wonnen. Echter, voor wat betreft de aerodynamica is alles wat lastiger dit jaar. Ik hoop dan ook dat ze het stuiter-probleem niet al te snel op weten te lossen."

Viaplay
x
Alpine Drastisch besluit rond Ocon niet uitgesloten