Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko lyrisch: "Dit heb ik nog nooit gezien bij Red Bull"

Helmut Marko is optimistisch aan het begin van het seizoen, misschien nog wel meer dan in voorgaande jaren. Sterker nog, hij maakt dingen mee die hij in twintig jaar tijd nooit eerder meemaakte.

Marko Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull staat in 2022 voor het eerst sinds 2014 aan de start van het Formule 1-seizoen als de regerend wereldkampioen bij de coureurs. In 2021 doorbrak Red Bull de dominantie van Mercedes en Lewis Hamilton en dat werkt volgens teamadviseur Helmut Marko door in alle lagen van het team.

Als de Oostenrijker door de eveneens Oostenrijkse krant Krone Zeitung gevraagd wordt of de druk nu juist op Red Bull staat, antwoordt hij koeltjes. Alles gaat Red Bull voor de wind, zo lijkt hij aan te geven: "Het was belangrijk om die dominantie van Mercedes de doorbreken. Dat is goed voor de sport en dat was ons doel. We wisten bovendien dat we móésten winnen om Max Verstappen voor Red Bull te behouden."

Verstappen pakte die titel, waardoor nu startnummer #1 op de auto prijkt: "Het hele team heeft aan zelfvertrouwen gewonnen", zegt Marko daarover om vervolgens met een zeer, zéér goed gevoel terug te blikken op de wintertest van 2022: "In twintig jaar bij Red Bull heb ik nog nooit meegemaakt hoe alles zo snel al goed werkte tijdens de tests."

Als Marko vervolgens gevraagd wordt of de dominantie van Mercedes nu definitief ten einde is, geeft hij een typisch Marko-antwoord: "Mercedes was vorig jaar ook nergens tijdens de test, waarna ze toch de eerste race wonnen. Echter, voor wat betreft de aerodynamica is alles wat lastiger dit jaar. Ik hoop dan ook dat ze het stuiter-probleem niet al te snel op weten te lossen."

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

12 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x