Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Marko lyrisch over dit Red Bull-talent: "Voorkwam enorm ongeluk met ongelooflijke reactie"

Naast Max Verstapen en alle andere F1-coureurs zien we in Barcelona komend weekend ook weer tegelijk de Formule 2 en 3 in actie. Helmut Marko legt de Red Bull-junioren langs de meetlat.

Marko Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Bij de GP van Canada hadden de F2- en F3-coureurs een ronde vrijaf. Komend weekend bij de GP van Spanje gaan we de talenten van de toekomst wel weer in actie zien. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya zullen ook diverse Red Bull-talenten weer op de baan verschijnen. Red Bull-adviseur Helmut Marko geeft een inkijkje over hoe de jonge coureurs tot nu toe presteren dit seizoen.

"Isack Hadjar staat tweede in het algemeen klassement van de Formule 2 en dat alleen maar door veel pech. Er waren twee uitvalbeurten door een benzineprobleem, waarvan de schuld bij de wagen lag. In twee andere races werd hij van de baan gereden door tegenstanders. We hebben het dus over vier uitvalbeurten buiten zijn schuld om, maar nog steeds staat hij tweede in het klassement", schrijft Marko in zijn column voor Speedweek

"Hij voorkwam ook een enorm ongeluk in de tunnel van Monaco met een ongelooflijke reactie toen hij de langzaam rijdende Miyata moest ontwijken. Hadjar is in goede vorm en voldoet aan onze verwachtingen", concludeert Marko. "Pepe Marti, onze tweede man in de Formule 2, staat op de twaalfde plaats. De Spanjaard zet zichzelf te veel onder druk en maakt fouten, maar dat is niet erg voor een rookie", is de Oosterijker mild.

In de Formule 3 rijden drie Red Bull-junioren. Marko: "Arvid Lindblad staat vijfde. De 16-jarige Engelsman is vanuit de Formule 4 rechtstreeks naar de F3 gekomen. Hij verbetert zich voortdurend en doet het erg goed. Over onze twee Duitsers kan het volgende worden gezegd: Tim Tramnitz laat een solide prestatie zien met een zevende plaats in het algemeen klassement. Oliver Goethe is zwak in de kwalificatie, maar is een van de sterkste coureurs in de races en laat geweldige inhaalmanoeuvres zien."

Tot voor kort reed er nog een vierde Red Bull-junior in de Formule 3, maar Kacper Sztuka heeft te verstaan gekregen dat hij zonder de steun van Red Bull verder moet.

			© XPBimages
	© XPBimages

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
Marko Red Bull-adviseur verklaart stuklopen iconisch partnership