Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko lyrisch over Verstappen: "Dat toont aan dat hij een échte wereldkampioen is"

Helmut Marko is lyrisch over de prestaties van Max Verstappen in Miami. De Red Bull-adviseur weet nu zeker dat het titelgevecht van 2022 tussen de Nederlander en Charles Leclerc zal gaan.

Max Verstappen kon tijdens de Grand Prix van Miami beide Ferrari's verslaan en de overwinning veroveren. Het weekend begon slecht voor de Nederlander, met problemen aan zijn Red Bull-bolide en veel gemiste kilometers, maar tijdens de race sloeg hij terug. Helmut Marko prijst zijn coureur om de sterke comeback. "Vrijdag hadden we problemen, maar op de zaterdag was alles weer normaal. Dit laat zien dat we een echte wereldkampioen in huis hebben", zegt de adviseur van de Oostenrijkse renstal tegen De Telegraaf . "We kunnen op hem rekenen en hij móét ook kunnen leveren onder moeilijke omstandigheden."

Marko weet het zeker: titelgevecht gaat tussen Verstappen en Leclerc

Het Formule 1-seizoen begon wisselvallig voor Verstappen. In de eerste vier races viel hij tweemaal uit, maar de overige races won hij. De sterke seizoensstart van Ferrari betekende gelijk een forse voorsprong voor Charles Leclerc. Marko heeft het vertrouwen in Verstappen echter nooit verloren. "Na de race in Australië stonden we meer dan veertig punten achter." "Toen zei ik al dat het nog alle kanten op kon. Nu zijn het er negentien. Het is zo close", aldus de man uit Graz, die benadrukt dat het per circuit zal verschillen wie er het beste uit de verf komt. Eén ding weet hij wel zeker: "Het wordt een gevecht tussen Verstappen en Leclerc."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden