Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko maalt niet om zijn toekomst Red Bull: "Ik kan altijd weg"

Helmut Marko is de jongste niet meer, maar vervult nog altijd een bepalende rol bij Red Bull. Hoe ziet hij zijn positie onder het nieuwe management?

Marko 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Red Bull is in de voorbije weken door een rollercoaster aan emoties gegaan. Grote successen werden geboekt, terwijl aan de andere kant het team straffen werden opgelegd door de FIA. De zwartste bladzijde van het seizoen echter staat in het teken van het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz.

Wat betekent met name dat laatste voor de toekomst van het team? Is dat iets waar teamadviseur Helmut Marko zich zorgen om maakt? Exact die vraag krijgt hij voorgelegd in gesprek met het Oostenrijkse Laola1.

"Ik maak me daar over het algemeen geen zorgen over. Ik ben zelfstandig, dus ik kan het team op elk gewenst moment verlaten", aldus de 79-jarige Oostenrijker, die echter niet zegt te spelen met het idee om daadwerkelijk weg te gaan.

Vuur in Marko brandt nog steeds

"Ik heb mijn werk altijd gedaan vanwege de connectie met Dietrich Mateschitz. Als de sfeer binnen het team me niet meer bevalt, dan kan ik van vandaag op morgen opstappen. Maar het autosportvuur in mij brandt nog steeds."

En boven alles lijkt de toekomst van Red Bull niet in gevaar te zijn: "De aandeelhouders, zowel die in Oostenrijk als in Thailand, zijn een commitment aangegaan wetende dat de Formule 1 het sterkste marketinginstrument is waar geen vraagtekens bij geplaatst worden."

Gevraagd naar wie hij na het overlijden van Mateschitz verantwoording aflegt, geeft hij aan dat hij dat nog niet weet: "Dat moet nog duidelijk worden. We hebben met de aandeelhouders gesproken en met Oliver Mintzlaff (één van de drie nieuwe CEO's) spreken we binnenkort."

Ook interessant:

Verstappen laat zien waarom Perez altijd in zijn schaduw zal staan

Max Verstappen won dominant de GP van Abu Dhabi, terwijl Sergio Perez niet opgewassen was tegen Ferrari. In de nieuwste F1-podcast vellen Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk hun oordeel over alle gebeurtenissen in Abu Dhabi.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"