Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko maalt niet om zijn toekomst Red Bull: "Ik kan altijd weg"

Helmut Marko is de jongste niet meer, maar vervult nog altijd een bepalende rol bij Red Bull. Hoe ziet hij zijn positie onder het nieuwe management?

Red Bull is in de voorbije weken door een rollercoaster aan emoties gegaan. Grote successen werden geboekt, terwijl aan de andere kant het team straffen werden opgelegd door de FIA. De zwartste bladzijde van het seizoen echter staat in het teken van het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz. Wat betekent met name dat laatste voor de toekomst van het team? Is dat iets waar teamadviseur Helmut Marko zich zorgen om maakt? Exact die vraag krijgt hij voorgelegd in gesprek met het Oostenrijkse Laola1 . "Ik maak me daar over het algemeen geen zorgen over. Ik ben zelfstandig, dus ik kan het team op elk gewenst moment verlaten", aldus de 79-jarige Oostenrijker, die echter niet zegt te spelen met het idee om daadwerkelijk weg te gaan.

Vuur in Marko brandt nog steeds

"Ik heb mijn werk altijd gedaan vanwege de connectie met Dietrich Mateschitz. Als de sfeer binnen het team me niet meer bevalt, dan kan ik van vandaag op morgen opstappen. Maar het autosportvuur in mij brandt nog steeds." En boven alles lijkt de toekomst van Red Bull niet in gevaar te zijn: "De aandeelhouders, zowel die in Oostenrijk als in Thailand, zijn een commitment aangegaan wetende dat de Formule 1 het sterkste marketinginstrument is waar geen vraagtekens bij geplaatst worden." Gevraagd naar wie hij na het overlijden van Mateschitz verantwoording aflegt, geeft hij aan dat hij dat nog niet weet: "Dat moet nog duidelijk worden. We hebben met de aandeelhouders gesproken en met Oliver Mintzlaff (één van de drie nieuwe CEO's) spreken we binnenkort."

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024