Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Marc Marquez serieuze optie voor Red Bull in de Formule 1'

De Formule 1-test van Marc Marquez zorgde voor veel blije gezichten. De Spaanse MotoGP-legende was zelf erg enthousiast, net als het team van Red Bull. Als het aan Helmut Marko ligt komt er een vervolg.

Zien we Marc Marquez ooit aan de start verschijnen van een Formule 1-race? De MotoGP-coureur heeft er mogelijk wel oren naar en ook Red Bull-adviseur Helmut Marko reageerde opgetogen. Marko reageert opgetogen over de pace van Marquez die nooit eerder in een F1-auto reed. "Marc begon met een 1.21 en verbeterde zichzelf tot 1.14. Hij is van buitengewone klasse in de MotoGP en lijkt dat ook te zijn in een F1-auto. Ik ben erg blij dat hij zo snel op snelheid kwam." Marquez is pas 25 jaar en kan nog heel wat jaren mee op het hoogste niveau in de auto- en motorsport. Marko ziet dan ook kansen voor de toekomst. "De komende jaren gaat hij nog meer records verbreken in de MotoGP. Misschien dat de F1 daarna een mogelijkheid is voor hem.

"Tot op heden zijn er slechts enkele exeptionele talenten, zoals Surtees, geweest die in beide raceklassen uitkwamen. Marquez heeft alles wat hiervoor nodig heeft. Dit was echt niet de laatste keer dat we hem in een F1-auto zien." Marquez verscheen met een RB8 uit 2012 op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Zijn snelste rondetijd was een 1.14,9, wat ongeveer 10 seconden langzamer is dan de poletijd van Valtteri Bottas in 2017. Die tijd is niet vergelijkbaar, aangezien de auto's uit 2012 compleet anders zijn, net als de banden waarop Marquez reed. Ter vergelijk: De poletijd in 2014, toen de F1 terugkeerde in Oostenrijk, bedroeg 1.08,7 en de langzaamste deelnemer noteerde een 1.12,7.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'