Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Marko: "Max Verstappen had meer druk moeten zetten op Mercedes"

Al drie jaar op rij staat Max Verstappen op het podium in Japan. Na twee tweede plekken kwam daar deze keer een derde plek bij. Een mooi resultaat voor de 21-jarige Nederlander maar teamadviseur Helmut Marko had eigenlijk op meer gehoopt.

"We hadden direct bij de start Mercedes moeten pakken dan stond de druk er vol op bij Hamilton. Iedereen zag dat hij zelfs problemen kreeg met zijn banden toen hij langzaam reed," aldus Marko na afloop tegen de pers.

Ondanks dat Verstappen er uiteindelijk een derde plek uitsleepte, ging dit bepaald niet zonder slag of stoot. In de boeiende openingsfase kreeg de Nederlander het tot twee toe aan de stok met een Ferrari-coureur. Voor het incident met Raikkonen ontving hij een tijdstraf van vijf seconden.

Volgens teambaas Horner een terechte straf maar Marko had duidelijk liever gezien dat de wedstrijdleiding het incident ongemoeid had gelaten.

"Ik ben nog van de oude stempel en pleit er dan ook voor dat ze gewoon vrijuit tegen elkaar racen. Als de wedstrijdleiding anders beslist, dan zij het zo."

Over het incident met Vettel is de Oostenrijker in ieder geval heel stellig.

"Dat was een race-incident. Vettel was gewoon veel te optimistisch en nam teveel risico's in zijn jacht om naar voren te komen."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez