Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Max Verstappen had meer druk moeten zetten op Mercedes"

Al drie jaar op rij staat Max Verstappen op het podium in Japan. Na twee tweede plekken kwam daar deze keer een derde plek bij. Een mooi resultaat voor de 21-jarige Nederlander maar teamadviseur Helmut Marko had eigenlijk op meer gehoopt.

"We hadden direct bij de start Mercedes moeten pakken dan stond de druk er vol op bij Hamilton. Iedereen zag dat hij zelfs problemen kreeg met zijn banden toen hij langzaam reed," aldus Marko na afloop tegen de pers.

Ondanks dat Verstappen er uiteindelijk een derde plek uitsleepte, ging dit bepaald niet zonder slag of stoot. In de boeiende openingsfase kreeg de Nederlander het tot twee toe aan de stok met een Ferrari-coureur. Voor het incident met Raikkonen ontving hij een tijdstraf van vijf seconden. Volgens teambaas Horner een terechte straf maar Marko had duidelijk liever gezien dat de wedstrijdleiding het incident ongemoeid had gelaten. "Ik ben nog van de oude stempel en pleit er dan ook voor dat ze gewoon vrijuit tegen elkaar racen. Als de wedstrijdleiding anders beslist, dan zij het zo." Over het incident met Vettel is de Oostenrijker in ieder geval heel stellig. "Dat was een race-incident. Vettel was gewoon veel te optimistisch en nam teveel risico's in zijn jacht om naar voren te komen."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi