© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Max Verstappen had meer druk moeten zetten op Mercedes"

08 okt. 2018 12:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Al drie jaar op rij staat Max Verstappen op het podium in Japan. Na twee tweede plekken kwam daar deze keer een derde plek bij. Een mooi resultaat voor de 21-jarige Nederlander maar teamadviseur Helmut Marko had eigenlijk op meer gehoopt.

"We hadden direct bij de start Mercedes moeten pakken dan stond de druk er vol op bij Hamilton. Iedereen zag dat hij zelfs problemen kreeg met zijn banden toen hij langzaam reed," aldus Marko na afloop tegen de pers.

Ondanks dat Verstappen er uiteindelijk een derde plek uitsleepte, ging dit bepaald niet zonder slag of stoot. In de boeiende openingsfase kreeg de Nederlander het tot twee toe aan de stok met een Ferrari-coureur. Voor het incident met Raikkonen ontving hij een tijdstraf van vijf seconden.

Volgens teambaas Horner een terechte straf maar Marko had duidelijk liever gezien dat de wedstrijdleiding het incident ongemoeid had gelaten.

"Ik ben nog van de oude stempel en pleit er dan ook voor dat ze gewoon vrijuit tegen elkaar racen. Als de wedstrijdleiding anders beslist, dan zij het zo."

Over het incident met Vettel is de Oostenrijker in ieder geval heel stellig.

"Dat was een race-incident. Vettel was gewoon veel te optimistisch en nam teveel risico's in zijn jacht om naar voren te komen."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen