Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Max Verstappen heeft een grote stap gezet"

Helmut Marko wordt binnen Red Bull gezien als de geestelijk vader voor de jonge coureurs. De Oostenrijker is de 'ontdekker' van Max Verstappen en ontfermde zich over de Nederlander vanaf het moment dat deze onderdeel uitmaakte van de Red Bull-familie. Verstappen heeft volgens Marko een volgende, grote stap gezet in zijn ontwikkeling.

Max Verstappen kon in de ogen van Helmut Marko soms wat te ongeduldig zijn. Iets dat volgens de Oostenrijker een logisch gevolg was van de combinatie leeftijd en ervaring. Anno 2019 ziet Marko een andere Verstappen, die volwassener is geworden en ook nog professioneler omgaat met alle aspecten van het racen.

Hij heeft een grote stap gezet en is enthousiast en geconcentreerd tijdens de testdagen. De voorgaande jaren vond hij het testen vaak wat saai, maar nu snapt hij dat zijn input erg belangrijk is voor de engineers om de auto goed te ontwikkelen", laat Marko aan F1 TV weten. De Oostenrijker en Verstappen hebben frequent contact met elkaar op het circuit. "We hebben een aantal keer met elkaar hierover gesproken. Geduld is erg belangrijk en als je een race niet kan winnen, is het belangrijk om maximaal te scoren in verband met de titel." "Max is nog altijd erg jong, maar hij is echt volwassen geworden". Voor het nieuwe seizoen overheerst optimisme binnen de Red Bull gelederen: "Max en het team gaan met veel vertrouwen het nieuwe seizoen in", blikt Marko vooruit.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"