© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: 'Max Verstappen kan derde zege pakken in Mexico'

29 okt. 2017 17:15 Rik Alkema 0 reacties
Het gehele weekend is Max Verstappen in Mexico al snel. Tijdens de trainingen zat hij er goed bij en in de kwalificatie liep hij zijn eerste poleposition mis op slechts 86 duizendste van een seconde. Helmut Marko verwacht dan ook dat de Nederlander vandaag tijdens de race een goede kans maakt om te winnen.

Helmut Marko dicht Max Verstappen een goede kans toe in Mexico

Een lange tijd zag het er naar uit dat Max Verstappen de jongste coureur ooit zou gaan worden die een poleposition op zijn naam schreef, maar in de slotseconden van de kwalificatie was het Sebastian Vettel die ervoor zorgde dat het record, dat momenteel op zijn naam staat, niet werd verbroken.

Niet alleen Max Verstappen was zeer teleurgesteld dat hij de poleposition misliep, ook dr. Helmut Marko was er goed ziek van.

"Dat was heel erg teleurstellend, want de poleposition was zeker mogelijk geweest", liet hij weten tegenover Motorsport.com.

"Maar Max heeft zeker een kans om te winnen hier", vervolgt de Oostenrijker vol goede moed. "Onze race pace is hier heel goed."

Marko blikt ook nog even terug op het incident tussen Bottas en Verstappen gisteren, waar Bottas meende dat hij werd opgehouden.

"Max zat zo ver mogelijk naar links, dat Bottas dan zijn rempunt mist is niet ons probleem. Daarvan moet hij niet de schuld bij Max leggen", was Marko duidelijk in zijn analyse van het 'incident'.

De Grand Prix van Mexico gaat vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd van start en is live te volgen via ons liveblog.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen