Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Max Verstappen kan derde zege pakken in Mexico'

Het gehele weekend is Max Verstappen in Mexico al snel. Tijdens de trainingen zat hij er goed bij en in de kwalificatie liep hij zijn eerste poleposition mis op slechts 86 duizendste van een seconde. Helmut Marko verwacht dan ook dat de Nederlander vandaag tijdens de race een goede kans maakt om te winnen.

Een lange tijd zag het er naar uit dat Max Verstappen de jongste coureur ooit zou gaan worden die een poleposition op zijn naam schreef, maar in de slotseconden van de kwalificatie was het Sebastian Vettel die ervoor zorgde dat het record, dat momenteel op zijn naam staat, niet werd verbroken. Niet alleen Max Verstappen was zeer teleurgesteld dat hij de poleposition misliep, ook dr. Helmut Marko was er goed ziek van. "Dat was heel erg teleurstellend, want de poleposition was zeker mogelijk geweest" , liet hij weten tegenover Motorsport.com .

"Maar Max heeft zeker een kans om te winnen hier" , vervolgt de Oostenrijker vol goede moed. "Onze race pace is hier heel goed." Marko blikt ook nog even terug op het incident tussen Bottas en Verstappen gisteren, waar Bottas meende dat hij werd opgehouden. "Max zat zo ver mogelijk naar links, dat Bottas dan zijn rempunt mist is niet ons probleem. Daarvan moet hij niet de schuld bij Max leggen" , was Marko duidelijk in zijn analyse van het 'incident'. De Grand Prix van Mexico gaat vanavond om 20:00 uur Nederlandse tijd van start en is live te volgen via ons liveblog.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"