Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: 'Max Verstappen kon nog veel sneller in Mexico'

De eenvoudige zege van Max Verstappen in Mexico was nog enigszins vertekend, aldus Helmut Marko. De Red Bull-coureur reed met de rem erop om zo niets teveel te vragen van de Renault-motor.

Volgens Dr. Helmut Marko van Red Bull was het de kunst om zo rustig mogelijk aan te doen en de motor te sparen. Het team liet via de boordradio ook Verstappen weten dat hij eigenlijk nog te snel reed. ' Sorry, maar ik rij al zo rustig', was het antwoord van de Nederlander. De dominantie had nog veel groter kunnen zijn vertelt Marko aan Motorsport.com. " We maakten ons zorgen over de motor. Er waren al vier auto's uitgevallen met dezelfde motor en eerder in het weekend waren er ook veel motorproblemen geweest. Ik kon de zege pas geloven toen Max over de finish kwam." "We hebben in Mexico niet de ware potentie van Max of van de Red Bull gezien. De bedoeling was om een gat van ongeveer twintig seconde te slaan. Red Bull had duidelijk het beste chassis en tijdens de races is het verschil in vermogen klein. Daarnaast is Verstappen beter en beter aan het worden."

Het hielp Red Bull natuurlijk mee dat Hamilton en Vettel wegvielen in de eerste bocht, maar ook zonder dat incident zou Verstappen volgens Marko de race gewonnen hebben. " We hadden de snelheid om iedereen die voor ons reed in te halen." De maand oktober was een zeer goede maand voor Verstappen met twee overwinningen, een tweede en vierde plaats.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'