© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Max Verstappen maakte er weer een show van"

22 okt. 2018 14:15 Wanda Bisschop 1 reacties
De GP van de Verenigde Staten gaat de boeken in als één van de spannendste races van dit Formule 1-seizoen. In de slotfase vochten maar liefst drie coureurs om de overwinning. Eén daarvan, Max Verstappen genaamd, was daar eigenlijk niet verwacht, maar volgens ontdekker Helmut Marko gebeurt er altijd iets bijzonders als Verstappen rijdt.

"Bij Max kun je er er altijd op rekenen dat er iets buitengewoons gebeurt, " aldus teamadviseur Marko in gesprek met Motorsport-Total. De ontdekker van Verstappen vat het dan ook krachtig samen: "Het was weer een Verstappen-special."

Waar Red Bull uit ging van een tweestopper voor de Nederlander, verbaasde Verstappen iedere strateeg binnen het team door de race uit te rijden op zijn setje supersofts.

Verstappen wisselde in ronde 23 zijn softs in voor de supersofts en had eigenlijk nog een keertje naar binnen gemoeten, maar tegen alle berekeningen in, hield hij zijn banden onder controle. Ook Marko was onder de indruk van het staaltje bandenmanagement van zijn jonge pupil.

"Het is natuurlijk ongelofelijk dat hij vanaf de achttiende startplek uiteindelijk mee vocht voor de zege. Ook zijn snelheid in de laatste ronden was bijzonder, vooral omdat zijn banden zowat aan gort waren. Echt een knappe prestatie dat Max met zulke banden nog zo snel was."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen