© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Max Verstappen maakte twee fouten in zijn kwalificatie"

28 okt. 2018 11:05 Wanda Bisschop 1 reacties
Het gezicht van Max Verstappen na afloop van de kwalificatie voor de GP van Mexico sprak boekdelen. De 21-jarige Red Bull-coureur had zijn zinnen gezet op de pole, om zodoende de jongste polesitter ooit in de Formule 1 te worden, maar zag tot zijn grote ongenoegen Daniel Ricciardo er met de pole vandoor gaan. Naar eigen zeggen lag het aan zijn wagen, maar teamadviseur Helmut Marko heeft een andere mening.

"Zonder die problemen was Max misschien twee tot drie tienden sneller geweest, maar ook Daniel kampte met vergelijkbare problemen. Uiteindelijk pakte het beter uit voor Daniel', aldus Marko tegenover de pers.

Waar Verstappen het hield op de problemen met zijn RB14, zag Marko ook duidelijk verschil in de ronden van zijn coureurs. "Max maakte twee fouten in zijn laatste run in Q3. Volgens mij in bocht vier en tien, terwijl Daniel geen enkele fout maakte in zijn laatste ronde."

Volgens teambaas Christian Horner is het ook het verschil in rijstijl waardoor Ricciardo minder last had van de problemen dan zijn teamgenoot. "Max rijdt een beetje zoals Sebastian Vettel. Beiden gaan met ongelofelijk veel snelheid de bochten in. Max deed dat nu ook waardoor hij meer problemen ervaart met zijn wagen als de achterkant dan niet goed genoeg werkt. Daniel heeft een klassiekere rijstijl waardoor hij er minder last van heeft."

Voor Ricciardo was het zijn derde pole uit zijn Formule 1-carrière. Al twee keer was hij de snelste tijdens de kwalificatie in Monaco en nu voor het eerst in Mexico. Marko adviseert de Australiër om van deze pole flink te gaan genieten. "Bij Renault zal het even duren voor Daniel in de positie is om voor pole te kunnen strijden."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen