Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Max Verstappen maakte twee fouten in zijn kwalificatie"

Het gezicht van Max Verstappen na afloop van de kwalificatie voor de GP van Mexico sprak boekdelen. De 21-jarige Red Bull-coureur had zijn zinnen gezet op de pole, om zodoende de jongste polesitter ooit in de Formule 1 te worden, maar zag tot zijn grote ongenoegen Daniel Ricciardo er met de pole vandoor gaan. Naar eigen zeggen lag het aan zijn wagen, maar teamadviseur Helmut Marko heeft een andere mening.

"Zonder die problemen was Max misschien twee tot drie tienden sneller geweest, maar ook Daniel kampte met vergelijkbare problemen. Uiteindelijk pakte het beter uit voor Daniel', aldus Marko tegenover de pers.

Waar Verstappen het hield op de problemen met zijn RB14, zag Marko ook duidelijk verschil in de ronden van zijn coureurs. "Max maakte twee fouten in zijn laatste run in Q3. Volgens mij in bocht vier en tien, terwijl Daniel geen enkele fout maakte in zijn laatste ronde." Volgens teambaas Christian Horner is het ook het verschil in rijstijl waardoor Ricciardo minder last had van de problemen dan zijn teamgenoot. "Max rijdt een beetje zoals Sebastian Vettel. Beiden gaan met ongelofelijk veel snelheid de bochten in. Max deed dat nu ook waardoor hij meer problemen ervaart met zijn wagen als de achterkant dan niet goed genoeg werkt. Daniel heeft een klassiekere rijstijl waardoor hij er minder last van heeft." Voor Ricciardo was het zijn derde pole uit zijn Formule 1-carrière. Al twee keer was hij de snelste tijdens de kwalificatie in Monaco en nu voor het eerst in Mexico. Marko adviseert de Australiër om van deze pole flink te gaan genieten. "Bij Renault zal het even duren voor Daniel in de positie is om voor pole te kunnen strijden."

Viaplay
x
Max Verstappen geeft waarschuwing af: "Zal zijn tol eisen"