Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Marko: "Met betere kwalificatie had Verstappen tweede kunnen worden"

Helmut Marko is zeer te spreken over wat Max Verstappen in de Grand Prix van België heeft laten zien. Toch houdt de Oostenrijker een licht bittere nasmaak over aan het weekend.

De teleurstelling zit hem niet alleen in het feit dat Daniel Ricciardo de streep niet heeft gezien, maar ook in 'slechts' de derde plaats van Max Verstappen:

"Dat had een tweede plaats kunnen zijn als we die fout in de kwalificatie niet hadden gemaakt", aldus Marko in gesprek met het Oostenrijkse ORF, doelend op het feit dat de beide Red Bulls met lege tanks binnen stonden op het moment dat de baan droger én sneller werd. Max Verstappen startte daardoor als zevende, waardoor het eerste deel van de race verloren ging aan het inhalen van Romain Grosjean en beide Racing Point Force India's.

"Sebastian Vettel was sowieso buiten ons bereik", vervolgt Marko, "maar Lewis Hamilton hadden we kunnen pakken. Max Verstappen had alles onder controle en ik ben blij met die podiumplek, maar er had meer ingezeten als de uitgangspositie voor de race beter was geweest."

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Red Bull Horner deelt details ontwikkelingsplan Red Bull Verstappen en Perez