© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Marko: "Met betere kwalificatie had Verstappen tweede kunnen worden"

27 aug. 2018 14:30 Jan van der Burgt 12 reacties
Helmut Marko is zeer te spreken over wat Max Verstappen in de Grand Prix van België heeft laten zien. Toch houdt de Oostenrijker een licht bittere nasmaak over aan het weekend.

De teleurstelling zit hem niet alleen in het feit dat Daniel Ricciardo de streep niet heeft gezien, maar ook in 'slechts' de derde plaats van Max Verstappen:

"Dat had een tweede plaats kunnen zijn als we die fout in de kwalificatie niet hadden gemaakt", aldus Marko in gesprek met het Oostenrijkse ORF, doelend op het feit dat de beide Red Bulls met lege tanks binnen stonden op het moment dat de baan droger én sneller werd. Max Verstappen startte daardoor als zevende, waardoor het eerste deel van de race verloren ging aan het inhalen van Romain Grosjean en beide Racing Point Force India's.

"Sebastian Vettel was sowieso buiten ons bereik", vervolgt Marko, "maar Lewis Hamilton hadden we kunnen pakken. Max Verstappen had alles onder controle en ik ben blij met die podiumplek, maar er had meer ingezeten als de uitgangspositie voor de race beter was geweest."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen