Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Met betere kwalificatie had Verstappen tweede kunnen worden"

Helmut Marko is zeer te spreken over wat Max Verstappen in de Grand Prix van België heeft laten zien. Toch houdt de Oostenrijker een licht bittere nasmaak over aan het weekend.

De teleurstelling zit hem niet alleen in het feit dat Daniel Ricciardo de streep niet heeft gezien, maar ook in 'slechts' de derde plaats van Max Verstappen:

"Dat had een tweede plaats kunnen zijn als we die fout in de kwalificatie niet hadden gemaakt", aldus Marko in gesprek met het Oostenrijkse ORF , doelend op het feit dat de beide Red Bulls met lege tanks binnen stonden op het moment dat de baan droger én sneller werd. Max Verstappen startte daardoor als zevende, waardoor het eerste deel van de race verloren ging aan het inhalen van Romain Grosjean en beide Racing Point Force India's. "Sebastian Vettel was sowieso buiten ons bereik", vervolgt Marko, "maar Lewis Hamilton hadden we kunnen pakken. Max Verstappen had alles onder controle en ik ben blij met die podiumplek, maar er had meer ingezeten als de uitgangspositie voor de race beter was geweest."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"