Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko met gekruiste vingers naar Spanje: "Die vuistregel geldt ook voor Red Bull"

Velen zijn het erover eens dat de Formule 1 Grand Prix van Spanje een sleutelmoment in het Grand Prix-seizoen kan zijn. Helmut Marko kan het daar namens Red Bull niet mee oneens zijn. Echter, hij heeft naar eigen zeggen het sterkste wapen achter de hand.

Verstappen FP3 Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Red Bull won de Grand Prix van Canada weliswaar, maar de laatste paar races werd duidelijk dat Red Bull niet meer onfeilbaar was. De RB20 laat zich niet zo gewillig over hobbels en kerbstones sturen als men zou willen en dus kijkt men met interesse uit naar de traditionelere circuits, waar Red Bull in theorie weer wat beter zou moeten presteren.

Het zijn het soort vraagstukken die de GP van Spanje extra interessant maken, weet ook Helmut Marko, die met gekruiste vingers afreist naar het circuit nabij Barcelona: "De vuistregel dat Spanje bepalend wordt voor de rest van het seizoen geldt ook voor ons", zo laat hij optekenen in gesprek met OE24. "Als we hier sterk zijn, zullen we dat hopelijk ook zijn in Oostenrijk en een week later in Groot-Brittannië."

"Deze drie races zullen veel duidelijk maken over de werkelijke krachtsverhoudingen. Dat is dan ook waarom we het klokje rond werken deze dagen, waarbij het niet helpt dat Sergio Perez zijn auto in zowel Monaco als Montreal zwaar beschadigde."

Mocht Red Bull echter niet over het beste chassis beschikken in Spanje, dan is het goede nieuws dat het team alsnog wel over het beste pakket beschikt, zo meent Marko, wijzend naar Max Verstappen.

"We beschikken over het beste totaalpakket omdat we beschikken over de beste coureur. Of we ook het beste chassis hebben, dat moet nog blijken. Mercedes was vorig jaar bovendien sterk in Barcelona, al kan dat eenmalige opleving zijn geweest."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zullen orde op zaken stellen in Spanje

Is Red Bull In Spanje als vanouds weer de gedoodverfde favoriet of zijn de problemen substantiëler van aard? Heeft Mercedes definitief de aansluiting gevonden? Het zijn vragen waarover de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk zich buigen in onze kakelverse nieuwe Formule 1-podcast. Als je de podcast liever bekijkt op Youtube, klik dan hier.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Tweede vrije training Formule 1 GP Hongarije 2024