Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Helmut Marko

Marko: "Met hem erbij was het tussen Red Bull en Mercedes nooit zo uit de hand gelopen"

Mercedes en Red Bull leefden dit seizoen op gespannen voet met elkaar. Zover was het volgens Helmut Marko echter nooit gekomen als F1-legende en Mercedes-adviseur Niki Lauda nog had geleefd.

Lauda Marko
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Niki Lauda overleed medio 2019, ruim tweeënhalf jaar geleden. De Oostenrijkse meervoudig wereldkampioen Formule 1 bekleedde bij Mercedes een soortgelijke rol als Helmut Marko bij Red Bull, namelijk een adviserende. Ondanks dat de twee voor rivaliserende teams uitkwamen, waren ze elkaars beste vrienden.

Als Marko in gesprek met ServusTV gevraagd wordt hoe Lauda dit veelbesproken seizoen zou hebben beleefd, geeft hij aan dat Lauda juist nu gemist werd: "Ik had gewild dat hij er nog bij zou zijn. Ik ben er van overtuigd dat de situatie tussen Red Bull en Mercedes dan lang niet zo geëscaleerd zou zijn."

Lauda was de kalmte zelve

Het was algemeen bekend dat Marko en Lauda vaak samen hun ontbijt nuttigden. Gesuggereerd dat dat seizoen tot heftige gesprekken geleid zou hebben, kan Marko dat niet ontkennen: "Dat denk ik ook zeker, want ook hij hield er absoluut niet van om te verliezen. Desondanks zou hij dat veel kalmer hebben uitgedragen."

Ook interessant:

Max Verstappen verkozen tot Sportman van het jaar

Max Verstappen won woensdagavond de verkiezing Sportman van het jaar. (Voormalig) Nederlandse topsporters, die in de jury zaten, bepaalden dat de prestaties van de kersverse F1-wereldkampioen goed genoeg waren voor de prijs. In de video hieronder vertellen we je meer.

12 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
EXCLUSIEF Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"