Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko mysterieus over bandenkeuze Verstappen voor kwalificatie

Banden gaan mogelijk de doorslag geven tijdens de GP van Saoedi-Arabië. Diverse coureurs en teams worstelden op vrijdag nog met het perfect op temperatuur krijgen van het Pirelli-rubber. Helmut Marko verklapt dat Red Bull nog niet weet op welk rubber het Max Verstappen wil laten kwalificeren.

De snelheid van Mercedes op de rechte stukken was in Jeddah 'normaal' te noemen. De extreme snelheidsverschillen lijken sinds de gedane aanpassingen aan de achtervleugel, en FIA-tests, tot het verleden te behoren. Red Bull-adviseur Helmut Marko is dan ook opgetogen. "Het zijn veel snelle bochtencombinaties. Dat betekent ook dat Mercedes haar auto niet zo ver kan laten zakken", waarmee hij doelt op de veelbesproken achterwielophanging van de W12. "Jet moet de set-up hier goed krijgen voor de verschillende bandencompounds. We weten nog niet waarmee we ons gaan kwalificeren."

Marko heeft een helder doel voor Verstappen

Kleine verschillen en optimalisaties binnen de set-up gaan mogelijk een groot verschil maken. Alles draait er volgens Marko om, om de banden in het juiste venster te krijgen. "Het zijn nuances. De temperatuur moet goed zijn en we zien dat de asfalttemperatuur minder hard daalt dan de buitentemperatuur, wat ook een verschil maakt." "Over het algemeen zijn we tevreden en we willen proberen om voor Hamilton te starten", aldus de Oostenrijker die zich allerminst neer wil leggen bij een mogelijke dominantie van de Mercedes-coureur, die tijdens de laatste twee Grands Prix heerste.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"