Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko neemt het op voor Perez en looft Ricciardo

Sergio Perez kende een vrij teleurstellend weekend in Oostenrijk. Door de schade die hij opliep in de eerste ronde kon de Mexicaan eigenlijk niet meestrijden om de bovenste plaatsen. Helmut Marko zag ook de schade aan de RB20 en is dan ook van mening dat de teamgenoot van Max Verstappen niet veel te verwijten valt. Wel heeft de Oostenrijker positieve woorden over voor Daniel Ricciardo.

Marko Perez Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Het had zo'n mooi weekend voor Red Bull Racing kunnen worden. Op de eigen Red Bull Ring reed Verstappen vrij gemakkelijk aan kop, alvorens een slechte pitstop bij de Oostenrijkse renstal Lando Norris terug in het gevecht liet komen. De uitkomst is bekend. Beide heren raakten elkaar en vielen ver terug. Tijd voor de tweede rijders om de kruimels op te ruimen, zou je denken.

Maar niet in het geval van Red Bull, want Sergio Perez reed al op zo'n grote achterstand, dat Verstappen zelfs met zijn extra pitstop nog vóór zijn Mexicaanse teamgenoot bleef. De kritiek op Perez was dan ook niet mals, maar Perez had een goede reden: zijn linker sidepod had flinke schade opgelopen in het gevecht met Oscar Piastri in de eerste ronde. Ook Helmut Marko was op de hoogte van die schade en verdedigt dan ook zijn tweede coureur.

"Er gebeurde iets in de eerste ronde, ik weet niet eens met wie hij in aanraking is gekomen", aldus Marko bij ServusTV. "Hij heeft daarbij wel behoorlijk wat downforce verloren. Hij klaagde de hele race over onderstuur en we wisten dat we daar niets aan konden doen. Daarom hebben we tegen hem gezegd: 'maak er maar het beste van'. En dat heeft hij in deze omstandigheden prima gedaan."

Iemand die binnen de Red Bull-familie wél positief opviel, was Daniel Ricciardo. De hevig bekritiseerde Australiër eindigde knap op de negende plaats. Twee punten dus voor de coureur die in Oostenrijk zijn 250ste Grand Prix reed. Misschien nog wel belangrijker voor Ricciardo: hij was teamgenoot Yuki Tsunoda het gehele weekend de baas. 

Ook Marko is tevreden met hoe Ricciardo op de Red Bull Ring heeft gepresteerd. "Na het relatief slechte resultaat in Barcelona, denk ik dat het heel belangrijk voor hem was om te laten zien dat de update, met de juiste richting en de juiste achtervleugel, ook werkt. Dat is een positief iets, net als zijn resultaat."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Dit weekend is Max Verstappen de favoriet voor de winst in Groot-Brittannië. Wint de Nederlander, dan betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Marko onthult gigantische schade aan auto Verstappen