Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Marko: "Niemand kan dat zo goed als Hamilton"

Helmut Marko begint voorzichtig met de prognoses van 2022. Red Bull en Mercedes moeten nog altijd het momentum in handen hebben, onder andere door de kwaliteiten van Max Verstappen en Lewis Hamilton. Laatstgenoemde blinkt uit in ten minste één cruciaal onderdeel, zo meent Marko.

Het Formule 1-seizoen van 2022 komt steeds dichter bij. Met de reglementswijzigingen kan het veld flink door elkaar geschud worden, al verwacht Helmut Marko dat Red Bull en Mercedes nog steeds een licht voordeel hebben op de rest van de grid. Het doel is dan ook duidelijk. "Het vastgestelde doel is de wereldtitel", zegt Marko bij Auto, Motor und Sport . Een gevecht met Lewis Hamilton en Mercedes moet weer gaan gebeuren, al kan dit volgens de man uit Graz natuurlijk compleet veranderen. "Met deze grote reglementswijzigingen weet je het natuurlijk nooit zeker", relativeert hij. "Maar Mercedes en wij hebben de potentie, de mensen en de continuïteit. Dat vraagt om een duel op het allerhoogste niveau, vooral omdat er geen andere coureurs zijn zoals Hamilton en Verstappen."

Hamilton heeft een ongeëvenaarde kwaliteit

Marko is niet verrast als er naast Hamilton en Verstappen meerdere coureurs mee gaan doen voor overwinningen. "Het is zeer aannemelijk dat Lando Norris bij kan blijven", voorspelt hij. Van de Ferrari-coureurs verwacht de Red Bull-adviseur wat minder, aangezien Charles Leclerc is ingemaakt door Carlos Sainz in zijn eerste seizoen bij de Scuderia. Ook Hamilton krijgt met George Russell een nieuwe uitdaging. "Russell zal zeker een grotere uitdaging zijn voor Hamilton. Niet alleen op politiek niveau, want hij is ook Brits. Het is een geweldige, snelle coureur tijdens de kwalificatie. In de races echter was de afstand tot Latifi echter niet meer zo groot, dus Russell moet zich op dat gebied eerst weer gaan bewijzen." Dit kan de jonge Brit gaan bewijzen door goed te kijken naar Hamiltons beste kwaliteiten. Marko ziet namelijk iets waarin de Mercedes-coureur in uitblinkt. "Niemand snapt de Pirelli-banden zo goed als Hamilton. Niemand heeft het bandenmanagement zo goed onder de knie als de zevenvoudig wereldkampioen dat heeft."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'