Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko niet gerustgesteld: "Combi Verstappen/Hamilton zorgt vaak voor vuurwerk"

Lewis Hamilton en Max Verstappen delen voor het eerst in lange tijd weer eens de voorste startrij. Het haalt oude herinneringen naar boven bij Red Bull-adviseur Helmut Marko.

Oude tijden herleven op de Hungaroring met voormalig kemphanen Max Verstappen en Lewis Hamilton op dezelfde startrij. Het zorgde in het verleden voor prachtige, doch soms verhitte duels.

Helmut Marko kijkt dan ook uit naar de start van de race zondagmiddag, maar is er nog niet gerust op. Hamilton snoepte de pole af van Verstappen en met de wetenschap dat inhalen zeer lastig is op het bochtige Mickey Mouse-baantje is de start mogelijk cruciaal.

"De eerste drie bochten zijn bij de start kritiek. De combinatie Lewis en Max zorgt vaak voor vuurwerk", aldus de Oostenrijker die met spanning uitkijkt naar de eerste ronde.

Met de race pace van de Red Bull zit het volgens Marko wel snor zo vertelt hij Sky Sport. "In de long runs waren we zeer sterk en het snelste. We zijn echter in Hongarije en inhalen is hier moeilijk. Zondag wordt het nog warmer en misschien zien we wel een drie- of vierstopper, er is veel mogelijk. We hebben twee auto's in de top 10 en mogelijk kan dat helpen."

Mocht Verstappen of Sergio Perez er niet in slagen om met de zege aan de haal te gaan, dan zou er voor het eerst dit seizoen een ander team dan Red Bull zegevieren.

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Hongarije 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken